SERGEI SUPINSKY Afp
MAESTRO NA PRESICI

Modrića zasmetali neki komentari uoči najvažnije utakmice sezone: ‘Malo je nepravedno tako misliti...‘

‘Da, želimo opet na Cibeles slaviti s navijačima. I nismo pred finalom zbog sreće...‘, kaže Modrić
Piše: Sportske novosti, HinaObjavljeno: 03. svibanj 2022. 13:40

Nogometni svijet čeka uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka u kojoj će madridski Real na svom Santiago Bernabeu dočekati Manchester City i pokušati nadoknaditi zaostatak od jednog pogotka iz prvog dvoboja na Etihadu (4:3). Hoće li Luka Modrić osvojiti i svoju petu Ligu prvaka u karijeri, ili barem doći do novog finala, saznat ćemo uskoro. Ono što zasad znamo je da se dan uoči dvoboja pojavio pred novinarima, u društvu svog trenera Carla Ancelottija na press-konferenciji.

- Atmosfera u svlačionici je jako dobra. Znamo što moramo napraviti. Jedva čekamo utakmicu, spremni smo i maksimalno pripremljeni za sve to što ona nosi. Jako smo uvjereni da se možemo vratiti iz zaostatka i plasirati u finale. U prvoj utakmici nismo igrali najbolje kako znamo, a svejedno smo zabili tri pogotka - rekao je kapetan Vatrenih pa nastavio:

- Znamo kakva je naša povijest i kolike su naše kvalitete. Sve to ima itekakav utjecaj na utakmicu. Moramo pokazati da smo mi Real Madrid, najbolja momčad na svijetu. Znamo što nam je činiti na ovom stadionu, s ljudima iza naših leđa. Nikad ne odustajemo, klub nas je to naučio otkako smo ovdje došli igrati - Modrićeve su riječi.

Uslijedilo mu je novinarsko pitanje - je li mu ovo najbolja sezona karijere u Realu?

- Ako ovo je moja najbolja godina, neka to drugi prosude. Ja sam zadovoljan sa svojim nastupima. Nikad nisam bježao od odgovornosti, volim je preuzimati. Lijepo je prisjetiti se toga da smo dosad osvojili četiri Lige prvaka s ovom generacijom i da nam sada dolazi prilika da podignemo i ovu petu. Sjajna smo momčad s jako dobrim igračima.

Bit će i teškoća, Luka je svjestan toga...

- Znamo da moramo i prema naprijed, kao i u defenzivi biti puno bolji nego u Manchesteru. Prolaz? Ne razmišljamo o njemu kao takvom, ne želim o tome ni pričati prije utakmice koja ima takvu važnost kao ova sutra. Ali, želimo slaviti tu titulu s navijačima na Cibelesu, nije nas tamo bilo već četiri godine. Navijači su nam puno pomogli da pređemo neke prepreke koje su bile pred nama. Nakon četiri godine opet doći pred vrata finala, to ne može biti samo zbog faktora sreće. Morali smo pokazati nešto više, karakter, snagu...

Modrić ističe kako za osvajanje Lige prvaka nije dovoljno imati samo sreću što neki misle da Real ima.

"Da se stigne ovdje i da se osvoji ne znam koliko Liga prvaka, nije dovoljna samo sreća. Malo je nepravedno tako misliti. Ali dobro, neka misli tko što hoće. Da bi se godinu za godinom stizalo do ovih visina, da bi se pobjeđivali veliki suparnici i osvajali naslovi, potrebno je imati više od sreće: karaktera, osobnosti, vjere... Zahvaljujući svemu tome pobjeđujemo", istaknuo je.

Osvrnuo se i na proslavu osvajanja naslova prvaka.

"Jako smo željeli otići proslaviti jer četiri godine nismo slavili naslov sa svojim navijačima. Dobro smo to iskoristili, svi smo bili sretni što možemo vidjeti naše navijače kako pjevaju, viču i uživaju s nama. Ali, čim je proslava završila ponovno smo se koncentrirali na utakmicu protiv Cityja. To je bio jedan lijep dan, ali samo to. Sezona još nije gotova", zaključio je Modrić.

Vraća mu se i pouzdani partner u sredini terena, Casemiro?

- Njegov povratak nam je od velikog značaja. On će nam pomoći da ispravimo neke pogreške koje smo radili. Trener Ancelotti? Teško je izdvojiti jednu njegovu vrlinu, ali ja bih rekao da je on za nas najbolji baš takav kakav je. Način na koji nas vodi, prirodan je... - reći će Luka prije nego što upravo Mister Ancelotti preuzme mikrofon.

Rodrygo me zove - tata!

Zanimljiv odnos Luka ima sa svojim mladim suigračem Rodrygom Goesom:

- Shvatili smo jednog dana da je njegov otac moje godište, pa me zove tata. On je jako kvalitetan igrač, imamo super odnos i drago mi je da je tako - veli Modrić.

Linker
27. travanj 2024 23:20