THOMAS COEX Afp
NORVEŽANIN JE BIO NEMOĆAN

Modrićev suigrač potpuno je ugasio Haalanda i donio muke Carlu Ancelottiju: Što kad se on vrati?

Guardiolin stroj za golove samo je dva puta došao u opasnu priliku, Nijemac ga je potpuno izolirao
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. svibanj 2023. 06:46

Nakon što je za Manchester City iskrcao Borussiji Dortmund ‘skromnih‘ 50 milijuna funti za transfer Erlinga Haalanda prošloga ljeta, Norvežanin je već u prvoj sezoni u Premier ligi srušio rekord po broju postignutih golova star skoro 30 godina. Ako je i bilo upitnika vezanih uz njegovu kvalitetu, ovaj 22-godišnjak ih je srušio svojim majstorskim izvedbama i dokazao da se radi o mašini za golove i ponajboljem igraču današnjice. Braniči su do sad imali poteškoća izlaziti s njime na kraj, ali jedan je očito otkrio tajni recept. Njegovo ime - Antonio Rüdiger.

Bez suspendiranog Edera Militaa, Nijemac afričkih korijena pokazao se kao komandant za obranu protiv ‘‘kiborga‘‘ koji je bio deaktiviran. Od prve je minute u stoperskom paru s Davidom Alabom pazio na Erlinga, a drugi na ostale. Samo da on ne dobije loptu. Budući da je u kadru bio samo dva puta, najprije u 16. kad je pucao glavom, a zatim ponovno u 52. kad je primio dodavanje Gündoğana, sjurio se prema golu, ali je Alaba uspio uklizati u posljednji trenutak. Vrijeme prije i nakon toga proveo je u borbi da dođe do ikakve prilike. Od 22 igrača na terenu, Haaland je imao najmanji kontakt s loptom (22).

image
OSCAR DEL POZO Afp

image
JAVIER SORIANO Afp

Čak ispod Edersonovih 29 i daleko od sljedećih na popisu, Karima Benzeme i Rodryga (obojica 37). I nije Haaland nogometaš kojem je potrebna pretjerana aktivnost s loptom, on čeka, napada prostor, a onda kad dobije, hladnokrvno zabija, ali ga je Ancelottijeva uprava ostavila ispod minimuma u njegovom debiju na Santiago Bernabéu. Postigao je pet golova protiv Leipziga i dva protiv Bayerna. To je suma od 12 pogodaka u osam utakmica Lige prvaka. U devetoj se ugasio.

Slatke brige za Ancelottija

Što napraviti kad se Militao vrati? Pitanje je koje postavlja španjolski AS u svojem pregledu događanja. Rüdiger se pojavio kao Haalandova noćna mora. Njegova najbolja partija otkako je potpisao za Real Madrid prošlog ljeta, i to protiv najjačeg protivnika. Uz njega je izvrstan zajednički nastup zaokružio Alaba. Međutim, do kraja sezone Militao je bio - i još uvijek jest - u konkurenciji za najboljeg središnjeg braniča svijeta.

- To je mišljenje svakog pojedinca, ali mislim da sam na putu - rezonirao je Carlo Ancelotti na temu Brazilca uoči uzvrata protiv Chelsea u četvrtfinalu. Može li Brazilac postati žrtva sjajne utakmice Rüdigera? Ancelotti ima tri startna središnja braniča i jedan problem. Koga izostaviti...

Linker
19. travanj 2024 09:09