Foto: Profimedia, Ilustracija: SN
IZVJESTITELJI U TRANSU

Modrićeve ocjene: osam i pol, devet, osam, devet... ‘Objesite ga u Louvreu, on je umjetničko djelo‘

"Bajčetić je duplo mlađi od Modrića, koji mu je servirao otrežnjenje", piše Daily Mail
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 22. veljača 2023. 09:03

Objesite ga u Louvreu, on je umjetničko djelo. Bezvremenski, poput metronoma, veteran Modrić bio je naprosto neodoljiv, odišući klasom i držeći loptu u svojoj orbiti bezbrižnom arogancijom. Bilo ga je poetično gledati.

Kratka recenzija Squawke, specijaliziranog nogometnog portala, jedan je od originalnijih komentara predstave koju je Luka Modrić izvukao iz šešira na Anfieldu. Dodijelili su mu osmicu i to je najniža ocjena za 37-godišnjaka na koju smo naišli pretražujući rubrike "Kako su igrali", s naglaskom na otočke medije.

Daily Mail, koji u naslovu piše o "poniženju" Liverpoola, dodijelio mu je 8,5, ne propustivši priliku da povuče paralelu s 18-godišnjim Stefanom Bajčetićem.

"Bajčetić je duplo mlađi od Modrića koji je odigrao bez premca. Otrežnjenje je to za mladića Liverpoola, iz kojeg će sigurno puno naučiti", pišu uz grafiku na kojoj se vidi gdje je sve Modrić bio u kontaktu s loptom.

image
Daily Mail

U Daily Staru i Telegraphu dobio je osmice. Potonji list nazvao je Luku "kompozitorom moćne sile" te istaknuo prizor s kraja utakmice.

"Puno navijača Liverpoola koji su uspjeli izdržati do zadnjih 10 minuta ustalo je i zapljeskalo starom maestru dok je izlazio iz igre. Njegov potez na početku akcije za peti gol bio je predivan."

Devetke su Modriću dodijelili Eurosport i Goal.com. "Uvijek oživi u ovakvim utakmicama. Apsolutno je maestralan. Što je u tim nogama?", pita se novinar Goala.

Osmicama su ga ocijenili na portalu 90min te u Sports Illustratedu, koji piše:

"Rijetko se događa da Modrić u velikim utakmicama ne zablista. Navijači su mu na kraju pljeskali."

Linker
02. lipanj 2024 02:21