BORUT ZIVULOVIC REUTERS
POGLED IZ DRUGOG KUTA

'MOJA PROGNOZA REZULTATA UTAKMICE DINAMA I ATALANTE BILA BI VRLO NEOBJEKTIVNA, HA-HA...' Matjaž Kek objasnio zašto je igranje u Milanu dobro za Modre

MATJAŽ KEK Izbornik Slovenije imat će u Milanu dvojicu svojih reprezentativaca
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. studeni 2019. 00:33

Izbornik reprezentacije Slovenije Matjaž Kek imat će u utorak u Milanu dvojicu svojih nogometaša - Dinamova desnog braniča Petra Stojanovića te Atalantina napadača Josipa Iličića. O sudaru Atalante i Dinama Kek kaže:

- To je možda i odlučujuća utakmica u skupini. Dinamo može mnogo toga riješiti na San Siru, dok je s druge strane pred talijanskom momčadi imperativ pobjede želi li nešto napraviti do kraja. Spoznaja da se igra u Milanu može za Dinamo biti dobra, a sudeći prema dosadašnjim viđenim dvobojima, možemo očekivati iznimno kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu - rekao nam je Kek i potom pojasnio tezu o tome da igranje u Milanu može biti dobro za Dinamo:

- Dobro je zato što je San Siro drukčiji stadion od onoga u Bergamu, veći je i ozračje ondje više podsjeća na ozračje u Maksimiru. Zna se da Atalantini navijači na svom manjem stadionu u Bergamu stvaraju sjajno ozračje i igrači su se na to navikli. A u Milanu neće biti baš tako, to je za Atalantu također gostujući stadion.

Drukčija utakmica

A koliko maksimirski rezultat i Dinamova pobjeda od 4:0 mogu utjecati na milansku utakmicu?

- Ovo će biti sasvim drukčija utakmica, ali sam siguran da igrači Atalante gore od želje za iskupljenjem, silno žele uzvrat za taj bolni poraz koji ih je neprijeporno uzdrmao na početku Lige prvaka.

Kakve će biti uloge vaših reprezentativaca, Petra Stojanovića u Dinamovu te Josipa Iličića u Atalantinu dresu? Neće se izravno sučeliti na travnjaku, Stojanović igra na desnom obrambenom, a Iličić na desnom napadačkom boku.

- Vidjet ćemo kako će to izgledati. Znam da se Iličić odmorio i igrao je za našu reprezentaciju izvanredno u Varšavi protiv Poljske. Izgubili smo 2:3, zabio je gol za 2:2. A Stojanović od proljeća igra vrlo dobro, uhvatio je kontinuitet dobrih igara i začudili su me neki napisi o njegovim lošim igrama. No odličnom igrom na Rujevici protiv Rijeke Stojanović je sve te napise demantirao i potvrdio da je dobar igrač.

Važne uloge

Tko više znači za svoju momčad - Stojanović za Dinamo ili Iličić za Atalantu?

- Obojica imaju važne uloge u svojim sastavima, ali samo su dijelovi momčadi, ne mogu ništa sami napraviti. Uostalom, smatram da će presudno u Milanu biti pojedinačno žrtvovanje za interes momčadi, ona momčad čiji će se pojedinci više žrtvovati bit će u velikoj prednosti. Jer ne igra Stojanović protiv Iličića ni Pašalić protiv Olma, nego Atalanta protiv Dinama.

Vaša prognoza?

- Moja bi prognoza bila vrlo neobjektivna, ha, ha... A budući da sam vrlo loš prognozer, zadržao bih odgovor na taj upit za sebe!

I na kraju, što se to dogodilo s vašom nacionalnom vrstom u kvalifikacijama za Euro? Niste izborili dodatne kvalifikacije - je li to realan odraz kvalitete slovenske momčadi?

- Naravno da nam je bio cilj izboriti nastup na Euru, ali to nije bilo postavljeno kao uvjet kad sam prije godinu dana preuzimao momčad. Nedostajalo nam je konstante, nije bilo kontinuiteta dobrih igara. Oscilirali smo od utakmice do utakmice, bilo je naših fenomenalnih, ali i loših izdanja. Primjerice, bili smo fantastični protiv Poljske u Ljubljani, ali i iznimno loši u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije. A kad nema kontinuiteta, u ovakvom natjecanju, zgusnutom u manje od godinu dana, onda se ni ne može računati na dobar rezultat. Objektivno, Poljska i Austrija bile su bolje od nas u skupini.

Ostajete li na kormilu Slovenije?

- Vidjet ćemo. Imam ugovor, ali uskoro ću sjesti za stol i razgovarati s čelnicima Saveza. Sve ćemo analizirati, stavit ćemo na jednu stranu dobre, a na drugu loše potankosti onoga što je učinjeno. I onda ćemo odlučiti što i kako dalje - zagonetan je Kek.

Linker
19. travanj 2024 06:35