BURAK AKBULUT/AFP/PROFIMEDIA Burak Akbulut/afp/profimedia
TEŠKI DANI ZA ‘BLUESE‘

Na pojačanja potrošili više od 600 milijuna eura, pa izjednačili negativan rekord star 30 godina

Smjena trenera na klupi Chelseaja nije donijela ekspresnu promjenu na bolje
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 13. travanj 2023. 20:50

Nema kraja mukama za engleskog velikana iz Londona. Nakon što su jučer izgubili važnu prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka od Real Madrida rezultatom 2-0, Chelsea je uspio povezati četiri natjecateljske utakmice bez postignutog pogotka i tako izjednačili negativni rekord star 30 godina iz 1993. kada je na klupi sjedio Glenn Hoddle.

Od dolaska Franka Lamparda na mjesto privremenog trenera do kraja sezone Plavci su uz poraz na Santiago Bernabeu upisali poraz na gostovanju kod Wolverhamptona od 1-0. Prije toga su još u eri Grahama Pottera remizirali s Liverpoolom bez pogodaka, kao i kod kuće od Aston Ville kada su izgubili s 2-0.

"Problem je pronaći pogotke. Vidite, danas su imali prilike, ali ih nisu uspjeli iskoristiti. Problem je što i Frank (Lampard) pokušava pronaći prave igrače za igru. Mudryk, veliko pojačanje, je li on onaj pravi?“, rekao je Rio Ferdinand za BT Sport i time ukazao na lošu transfer politiku kluba u prošlim prijelaznim rokovima.

Chelsea je samo u prošlom zimskom prijelaznom roku potrošio čak 329 milijuna eura na transfere, ukupno preko 600 milijuna eura otkako je klub preuzeo Todd Boehly i unatoč tome stoje na 11. mjestu u Premier ligi, s više bodova zaostatka za četvrtim mjestom (17) nego bodova prednosti nad zonom ispadanja (12).

"Pogledajte neke od igrača i imena koja imaju, u napadačkoj liniji, svi su vrhunski igrači - Raheem Sterling, Joao Felix, Kai Havertz. Vidjeli smo ih u velikim trenucima, vidjeli smo da su osvojili mnogo velikih trofeja, ali morate im dati neku vrstu uvjerenja, samo rezultat to može", nadodao je bivši igrač Chelsea Joe Cole.

Do kraja sezone u Premier ligi ostalo je osam kola, a Chelsea u tom periodu očekuje težak raspored s utakmicama protiv Arsenala, Manchester Uniteda, Manchester Citya i Newcastlea.

Linker
20. svibanj 2024 01:24