PSG
 REUTERS/Charles Platiau / REUTERS
ISTRAGA U TIJEKU

NA POMOLU VELIKI SKANDAL Namještena utakmica PSG-a i Crvene zvezde u Ligi prvaka, čelnik srpskog kluba pokušao uplatiti 5 milijuna eura na kladionici?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2018. 19:49

Na pomolu veliki skandal! Ugledni L'Equipe donosi tekst po kojem je UEFA upozorila francuske vlasti da sumnja u namještenost utakmice između PSG-a i Crvene zvezde!

Crvena zvezda poražena je u drugom kolu skupine C Lige prvaka na gostovanju u Francuskoj s visokih 6-1, a glavne sumnje UEFA-e proizlaze iz informacija po kojima je jedan od čelnika srpskog kluba pokušao uplatiti iznos od pet milijuna eura na pobjedu Parižana od minimalno pet golova razlike.

L'Equipe navodi da je doušnik koji je obavijestio predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina vrlo pouzdan.

Do spomenute transakcije nije došlo, a potencijalna zarada bila bi više desetaka milijuna eura. Navodno je taj čelnik Crvene zvezde vršio pritisak na trenera Vladana Milojevića po kojem je ovaj trebao malo ispremiješati najbolji sastav.

Francuzi pišu i o sastanku još uvijek medijima nepoznatog čelnika s predsjednikom PSG-a, ali na tom susretu nije pronađeno ništa što bi okrivilo nekog od njih.

Ured francuskog financijskog tužiteljstva objavio je kako su pokrenuli istragu zbog sumnje u namještanje.

Iz beogradskog su kluba odlučno odbacili navode "L'Equipea" te zatražili i od UEFA-e i od nadležnih službi, kako u Srbiji tako i u Francuskoj, da do kraja istraže slučaj i saznaju istinu.

Srpski mediji dobili su priopćenje iz Crvene zvezde koje vam prenosimo u cijelosti:

"Crvena zvezda s najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje pisanje L'Equipea vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Paris Saint-Germain - Crvena zvezda i umiješanosti bilo koga iz Crvene zvezde u eventualne nečasne radnje.

Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato nogometni klub Crvena zvezda inzistira kod Uefe i nadležnih istražnih organa u Srbiji da istraže ove sumnje do kraja i da se dođe do istine.

Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko su napredovali da je nemoguće da ovaj eventualan slučaj ostane nerazriješen. Klub očekuje da se do istine o svemu ovome dođe u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja u umiješanost bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje."

Francuski portali su već stigli i do reakcije iz PSG-a.

"S velikim čuđenjem i ogorčenošću smo čuli tu informaciju. Niti u jednom trenutku ni jedan član našega kluba nije imao razgovore, izuzev onih uobičajenih o organizaciji utakmice i protokolu. PSG se drži osnovnih načela sporta, integriteta natjecanja i ograđuje se od svih radnji koje bi to dovele u pitanje", poručili su iz Pariza.

Linker
14. svibanj 2024 11:23