JONATHAN MOSCROP/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/zuma Press/profimedia
NETKO JE ZABRLJAO

Na stadionu opća euforija i sreća Talijana, a ispred tužne scene. Obitelji u nevjerici i suze na licima djece

Ne vjerujem da je situacija bila tako ozbiljna – rekao je Marotta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. ožujak 2023. 09:05

Pogodak Romelua Lukakua iz prvog ogleda osmine finala bio je dovoljan Interu za ostvarenje kakvo njegovi navijači čekaju dulje od desetljeća. Naime, prolaskom Porta s ukupnih 1:0 Nerazzurri su po prvi put nakon 2010. godine izborili nastup u četvrtfinalu Lige prvaka.

- Jako sam, jako sretan. Svaka čast ekipi koja je uspjela crpiti energiju za koju nisam ni znao da je ima. Imali smo problema prije i tijekom utakmice, no ostali smo čvrsti. Posljednje četiri talijanske momčadi koje su igrale na ovom stadionu su izgubile, pa sam čestitao momcima, ispisali smo malo povijesti – sretan je bio Interov trener Simone Inzaghi.

Nije Interova igra u uzvratu bila spektakularna, kao ni minutaža hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića koji je u igru ušao tek u 80. minuti, ali najvažniji je prolaz među osam najboljih u Europi.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

U to se ugledno društvo prošlog tjedna nakon dugog čekanja uvrstio i Interov gradski suparnik Milan, a prođe li večeras i Napoli, Talijani će s tri kluba biti najzastupljeniji u ovoj fazi elitnog natjecanja, što je malo tko očekivao uoči početka sezone.

- Nismo konzistentni ove sezone, ali čini se da za to ne postoji odgovarajuće objašnjenje. Generalno možemo samo biti sretni, i dalje se natječemo na tri fronta, a za to treba odati priznanje našem treneru koji je bio nekorektno kritiziran u posljednje vrijeme, kao i momčadi – pohvalio je Simonea Inzaghija Interov direktor Beppe Marotta.

Inače, oko tisuću Interovih navijača ostalo je izvan stadiona Dragao, iako su uredno kupili ulaznice. Cijele obitelji koje su stigle iz Italije nisu mogle ući na utakmicu, djeca su plakala. Iako su lokalne vlasti uvjeravale predstavnike Intera da će navijači smjeti ući na tribine stadiona u Portu i izvan kvote predviđene za gostujući sektor.

- To su uglavnom bile obitelji s djecom, koje zasigurno nisu stigle kako bi izazivale nerede, već da podrže svoju momčad. Ne vjerujem da je situacija bila tako ozbiljna da je trebalo zabraniti njihov ulazak – istaknuo je Marotta.

Dodao je kako shvaća da UEFA u ovom slučaju nije odgovorna, no Inter će i formalno uložiti prigovor kako se takve stvari u budućnosti ne bi ponovile.

Iz Porta su tijekom dana kazali kako će Interovi navijači moći ući u druge sektore na stadionu samo bez dresova ili šalova s kojima bi isticali klupsku pripadnost, no na kraju je oko tisuću ljudi ipak ostalo izvan Dragaa.

Linker
25. travanj 2024 13:01