THOMAS COEX Afp
Bez primljenog gola

Najveća senzacija Lige prvaka u posljednja dva kola lovi rekord koji nitko nikada nije uspio ostvariti

Za ulazak u povijesne knjige moraju sačuvati čistu mrežu u posljednjih 180 minuta grupne faze
Piše: Andro PolićObjavljeno: 26. listopad 2022. 14:05

Davale su im se male šanse za osvajanjem tek ponekog boda u grupnoj fazi elitnog natjecanja, trebali su biti tek "alat" na kojem će razvikaniji klubovi skupljati bodove, a oni nakon četiri kola drže vrh s deset bodova na kontu. Club Brugge daleko je najveća senzacija ovogodišnje Lige prvaka, a osim bodovnog učinka, mogu se pohvaliti i najčvršćom obranom dosadašnjeg dijela natjecanja jer jedino njihova obrana još uvijek nije kapitulirala.

Štoviše, preostale dvije utakmice dijele ih od ulaska u povijesne knjige najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. S obzirom na to kako niti jedna momčad u povijesti Lige prvaka grupnu fazu nije završila s čistom mrežom, belgijski klub će večeras od 18.45 sati na domaćem terenu protiv Porta, a zatim i idući tjedan na gostovanju kod Leverkusena, tražiti sve načine kako da zabetonira pristupe svojim vratima.

U 12 su navrata klubovi nakon šest utakmica u skupini imali po jedan primljeni pogodak, međutim, nulu nitko nije uspio očuvati. Nakon uvodna dva kola protiv Leverkusena i Porta u kojima su slavili bez primljenog pogotka, činilo se kako će taj kratak niz doći svom kraju prije ili kasnije, naročito jer ih je u iduće dvije utakmice čekao Atlético Madrid, međutim, pobjeda 2-0 u Belgiji i 0-0 u španjolskoj prijestolnici, dovela je Brugge blizu senzacionalnog postignuća.

Iako su već osigurali prolazak skupine, u zadnja će dva kola imati itekakav motiv za dobrom prezentacijom, prvenstveno pred svojim vratima, kako bi ih povijest mogla pamtiti kao prvi klub čije obrambene kule nisu srušene u 540 minuta igre grupne faze.

Linker
26. travanj 2024 16:51