Matías Almeyda

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
PORAZ GRKA

Nakon onakvog rušenja Dinama sve je moguće: ‘Postavili su nam blok kojega je bilo nemoguće probiti‘

‘Ne strahujemo uoči uzvrata, bili smo već u teškoj situaciji i u prošlom kolu pa smo preživjeli‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. kolovoz 2023. 14:35

U utorak navečer odigrane su prve utakmice doigravanja za ovogodišnje izdanje Lige prvaka. Grčki AEK je nakon izbacivanja Dinama u trećem pretkolu, izgubio minimalnim rezultatom 1:0 u gostima kod Royal Antwerpa. Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta u susretu u kojemu je AEK imao igrača više od 51. minute kad je zbog preoštrog starta sudac Letexier isključio desnog braniča domaćeg sastava Jellea Bataillea. Ipak, Antwerp je izdržao i pogodak Vincenta Janssena iz 16. minute pokazao se jedinim na dvoboju.

Trener belgijskog sastava Mark van Bommel nije skrivao oduševljenje nakon utakmice.

- Iako smo ostali s igračem manje, pokazali smo karakter i pravi mentalitet uz čvrstu obranu. Moramo popraviti neke stvari u uzvratu i ne dopustiti AEK-u da stvara šanse. Zadovoljan je strpljenjem i mentalitetom mojih igrača u drugom poluvremenu...

S druge strane, Matías Almeyda za grčke je novinare dao vrlo smirenu izjavu usprkos porazu.

- Mislim da smo gledateljima pružili utakmicu u skladu s ovom fazom natjecanja. Dobro smo izgledali na terenu, imali smo svoje prilike, znali smo da je protivnik brza i jaka momčad, dobra u kontranapadima. U nogometu morate zabijati golove. Protivnik je iz prve prilike zabio gol, a onda kada su ostali s deset igrača postavili su blok kojega je bilo nemoguće probiti. Ne strahujemo uoči uzvrata, bili smo već u teškoj situaciji i u prošlom kolu pa smo preživjeli – podvlači Almeyda.

No, poraz je doživio i Poljak Raków, što je rezultiralo zadržavanjem razlike između dvije zemlje, Grčka je ostala 19., a Poljska 21. Hrvatska je smještena između, ali nju obaveze čekaju danas kad playoff za Europsku ligu igraju Dinamo i praška Sparta dok Rijeka gostuje kod Lillea u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Bio je to također poraz 1:0 od Copenhagena, a jedini pogodak na utakmici bio je autogol Bogdana Racovitana u devetoj minuti. Izjednačio je domaćin preko Giannisa Papanikolaoua u 39., ali je pogodak poništen zbog zaleđa. Na klupi je čitav susret zbog ozljede prvi kapetan poljskog sastava Zoran Arsenić pa je s trakom oko vrata svih 90 minuta predvodio drugi hrvati, Fran Tudor.

- Dominirali smo većim dijelom utakmice. Mislim da nismo dovoljno pokazali kada smo imali loptu. Ne znam što je nedostajalo u prvom poluvremenu za razliku od drugog kad smo bili puno bolji. Stvorili smo više prilika. Žalim zbog pogotka kojeg smo primili jer je protivnik imao sreće u toj situaciji. Nedostajao nam je kapetan Arsenić (Zoran), ali ozljede su normalne kad igramo svaka tri dana. Imamo snažan sastav i ne možemo tražiti alibi. Ovo je tek prva utakmica, imamo još 90 minuta u Kopenhagenu. - rekao je Tudor nakon susreta.

A novih 90 minuta očekuje Rangerse i Bornu Barišića koji su na Ibroxu odigrali remi (2:2) s PSV-om. Hrvatski branič vratio se u akciju nakon što je za vikend propustio obaveze Kupa i odigrao svih 90 minuta. Daily Record ocijenio je njegov nastup ‘‘šesticom‘‘ uz opis da je Borna standardno bio opasan po lijevoj strani, ali je djelovao dosta rezervirano.

Linker
07. svibanj 2024 10:01