Goran Mehkek / CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

'NASJEO JE NA PROVOKACIJU!' Bjelica nije skrivao razočaranje porazom i odlukama slavnog suca: 'Te dvije situacije su sigurno usmjerile utakmicu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. kolovoz 2018. 01:56

Nenad Bjelica je bio podosta nezadovoljan nakon utakmice u kojoj je Dinamo s 2:1 poražen na Maksimiru i time se oprostio od Lige prvaka u koju će tako na kraju ići švicarski Young Boysi.

- Razočaran sam, bolja momčad nije ušla u Ligu prvaka. Mislim da smo mi više zaslužili ući u Ligu prvaka od Young Boysa, zbog našeg zalaganja, zbog naše igre, zbog naših šansi. Praktički, mi smo samo dvadeset minuta u Bernu imali problema s tom momčadi, osim toga imali smo sve pod kontrolom. Ako analiziramo današnju utakmicu, mislim da je Dinamo bio puno bolja momčad. Zapravo, mi smo jedini imali šanse. Ali eto, prošao je Young Boys.. Ipak, mislim da svi možemo biti zadovoljni s onim što je Dinamo pokazao, ali ostaje žal za Ligom prvaka. U Europskoj ligi ćemo pokušati predstaviti hrvatski nogomet na najbolji moguči način. Žao mi je navijača, žao mi je mojih igrača koji si dali sve od sebe, bacili su se na glavu, zaslužili su prolaz - kazao je u uvodu trener Dinama.

Na pitanje koliko je sudac Kuipers usmjerio utakmicu, te da li Dinamo pao u drugom dijelu, te na koncu koliko je na sve utjecao ulazak Assalea odgovorio je..

- Nisam vidio nikakvu dominaciju Young Boysa. Nisu imali nikakve prilike, nikakve opasne udarce po našem golu, a ako budete analizirali dvije situacije, vidjet ćete dosta. Ja kod penala za Young Boys ne vidim kontakt, Assale je to odradio vrhunski, po meni je sudac nasjeo. Zaćuđujuće jest da tako poznati sudac tako nasjedne na provokaciju, a imao je i još jednog pomoćnika iza gola koji mu je mogao pomoći. Nakon toga imamo situaciju prije drugog pogotka, pred njim dva metra igrač Young Boysa igra rukom, a on to ne vidi. Te dvije situacije su sigurno usmjerile tijek utakmice.

Gerardo Seoane, trener Young Boysa je kazao:

- Ne znam je li pobijedila momčad, ali prošla je momčad koja je pokazala veću volju i veći mentalnu snagu. Razmišljao sam u prvom poluvremenu uvesti Assalea, ali nisam imao namjeru mijenjati Sulejmanija, no imao je potres mozga. Zbrinut je u bolnici..

Kazao je da su njegovi momci u prvom poluvremenu nisu imali samopozdanja, ali da su u drugom žešće krenuli. Na pitanje je li sudac usmjerio utakmicu u dvije situacije kod penala i igranja rukom prije drugog pogotka, Seoane je rekao.

- Nismo imali šansi u prvom poluvremenu, ali u nogometu često ovisi o epizodama, donose se odluke koje se mogui različito tumačiti, meni je bilo važno da su moji igrači do kraja vjerovali u pobjedu. Dinamo ima veliki potencijal koji mora još razviti, ima jako dobre ofenzivne igrače, a mi idemo u nove izazove.

Utakmica Dinamo - Young Boys prošla bez nereda

Utakmica Dinamo-Young Boys na stadionu Maksimir u utorak navečer prošla je bez nereda, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Na utakmici Young Boysa i Dinama okupilo je 28.277 navijača, među kojima je bilo 400 fanova švicarskog kluba.

Policija je privela šestoricu navijača, pet domaćih i jednoga stranca, i to pet zbog alkoholiziranosti a jednog zbog narušavanja javnog reda i mira, priopćeno je.

Nogometaši švicarskog prvaka Young Boysa pobijedili su Dinamo s 2:1 u uzvratnoj utakmici posljednjeg kvalifikacijskog kola i plasirali se u grupnu fazu UEFA Lige prvaka, dok će zagrebački sastav svoj put nastaviti u Europskoj ligi.

Linker
05. svibanj 2024 02:53