Stefano Pioli

 GABRIEL BOUYS Afp
SAMO JE JEDAN CILJ

Navijači postrojili igrače Milana nakon debakla, šef otkrio o čemu se razgovaralo: ‘Možemo ispisati povijest‘

‘Moramo biti odlični u utorak. Još uvijek ima načina da ovo bude pozitivna sezona‘
Piše: SnObjavljeno: 14. svibanj 2023. 08:41

AC Milan je upisao novi poraz. S 2:0 Slavila je Spezia, koja se nalazi na 18. mjestu Serie A, i tako produbila krizu talijanskog diva. Bila je to utakmica za zaborav što se Milana tiče. Nakon susreta o svemu se oglasio i trener Stefano Pioli.

- Nedostajalo nam je koncentracije, trebali smo biti brži i agresivniji. Bila je to izjednačena utakmica. Odigrali smo solidno prvo poluvrijeme, a onda smo pali nakon gola u drugom. Nije to bila naša utakmica.

U Ligi prvaka Milan je u prvoj utakmici polufinala izgubio 2:0 od najvećih rivala Intera.

- Pred nama je utakmica u kojoj možemo ispisati povijest. Moramo vjerovati da možemo pobijediti Inter ako igramo naš nogomet u smislu koncentracije, energije i kvalitete koju imamo. Zadnje dvije utakmice nisu pokazatelj, možemo igrati puno bolje - rekao je Pioli pa dodao:

- Normalno je da nam je ta utakmica Lige prvaka cijelo vrijeme u glavi i normalno je da smo razočarani nakon prve, ali znali smo da je danas bilo važno pobijediti. Ova utakmica danas komplicira budućnost u ligi. Moramo biti odlični u utorak. Još uvijek ima načina da ovo bude pozitivna sezona. Moramo vjerovati da ćemo dobiti Inter.

Nakon utakmice sa Speziom, Piolija i igrače su okružili navijači.

- Navijači su razgovarali s nama. Dali su nam podršku i poticali nas da damo sve od sebe.

Ostaje li žal zbog ovakve igre u ovoj fazi sezone?

- Četiri dana prije prve utakmice s Interom odigrali smo jednu od naših najboljih utakmica protiv Lazia, a onda je prvih 20 minuta derbija sve promijenilo. Znamo da ćemo morati odigrati slično tome u drugom dijelu.

Leao je utakmicu preskočio zbog ozljede, a nije jedini koji ima problema.

- Oni koji nisu mogli danas igrati su ostali doma, ali mogli bi se vratiti u utorak. Radimo sve da to bude tako, čak su i današnje zamjene bile u tom smjeru. Ako pozovem Leaoa, hoće li igrati od prve? Mislim da hoće - poručio je Pioli.

Linker
19. travanj 2024 14:02