ALEXANDRA BEIER Afp
NOVI VELIKI OKRŠAJ

‘Ne brinem da bi ovo mogla biti moja posljednja utakmica u Bayernu, a za ostale - ne znam‘

Bavarci ove sezone imaju dosta problema, a njemački stručnjak često je bio na meti kritika
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. ožujak 2024. 17:18

Bayern u utorak dočekuje Lazio u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a trener Thomas Tuchel tvrdi kako ne strahuje za svoj posao.

Bavarci ove sezone imaju dosta problema, a njemački stručnjak često je bio na meti kritika, pogotovo nakon minimalnog poraza (1-0) u Rimu prije dva tjedna.

- Ne, ne brinem se da bi to mogla biti moja posljednja utakmica u Bayernu, a ne znam za ostale. Mogu reći da nitko više od me ne želi pobijediti u ovoj utakmici – rekao je Tuchel na konferenciji za novinare.

image
ALEXANDRA BEIER Afp

Jasno je da to neće biti lagan zadatak, no s druge strane nije sporno da Bayern ima kvalitetu kojom može izboriti prolaz.

- Situacija je jasna, moramo pobijediti s dva gola razlike protiv dobro organizirane Sarrijeve momčadi. Pritisak je također dio igranja na vrhunskoj razini, pritisak je potreban za izvanredne dosege.

Ističe kako njegovi igrači trebaju biti malo agresivniji u duelima, te da njihova želja nije upitna.

- U utorak nam je potrebno strpljenje. Ne smijemo postati frustrirani, ne smijemo izgubiti glavu, niti se u potpunosti otvoriti. Protiv Freiburga smo izgubili strukturu i suočili se s puno kontranapada. Nemamo vremena na gubljenje, imamo 90 minuta i ne možemo čekati s napadima. Vrijeme je na strani Lazia, a nama će trebati mješavina hladnih glava i emocija. Od početka se mora vidjeti da želimo zabijati golove. Nadamo se da će nas navijači i atmosfera pogurati kako bismo ostvarili cilj i pobijedili s dva pogotka razlike – poručio je Thomas Tuchel.

image
ALEXANDRA BEIER Afp

Linker
02. svibanj 2024 20:37