Bruno Marić
 RONALD GORSIC/CROPIX
BRUNO MARIĆ ZA SN

‘Ne mogu vjerovati da je to rekao! Ali ako se takvim pokaže, suca treba doživotno isključiti iz sporta!‘

‘Zato mislim da se radi o pogrešnoj interpretaciji riječi koje je izgovorio sudac‘.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. prosinac 2020. 15:10

Evo što o događaju na utakmici PSG - Basaksehir kaže Bruno Marić, čovjek koji je nekoliko puta izabran na najboljeg hrvatskog suca, a bio je i glavni instruktor za VAR.


- Nadam se da sudac nije imao nikakvih rasističkih primisli. Jednostavno ne mogu vjerovati da postoje suci u najelitnijem natjecanju koji nisu u dovoljnoj mjeri educirani i svjesni da je takva riječ neprihvatljiva. Nadam se kako se radi o nesporazumu. Držim da na ovoj razini ljudi koji bi bili tako necivilizirani ne mogu proći. Zato mislim da se radi o pogrešnoj interpretaciji riječi koje je izgovorio sudac. Siguran sam da mu namjera nije bila da izazove neki skandal. Vjerojatno je želio olakšati identifikaciju osobe jer svi imaju maske na licu. Isto tako, vjerojatno se nadao da to nitko neće čuti - kazao je Marić.


Dodao je još nešto kako bi prisnažio svoje mišljenje:


- To govori u prilog mojoj tezi da sudac nije namjerno kazao to što je kazao. On je kao i svi suci bio svjestan činjenice da se sva komunikacija snima. Tako da svaka riječ može biti predmet prijepora. Jer da ga netko i nije čuo, a da se donijela bilo kakva odluka, ona bi se morala preslušati i kroz VAR sobu, tako da bi se sve čulo. Zato ne mogu vjerovati da je svjestan komunikacije rekao nešto što je neprimjereno normalnom svijetu. Ali ako se pokaže da je rječnik bio neprimjeren, suca treba doživotno isključiti iz sporta, to je jedina odluka - zaključio je Marić.

Linker
20. travanj 2024 14:38