Jürgen Klopp je najavio finale Lige prvaka

 PAUL ELLIS Afp
KLOPP ANALIZIRAO REAL

‘Ne padaju psihički, brzi su, imaju Benzemu, a ni ne znam koliko su medalja osvojili Modrić i Kroos!‘

Njemački trener na klupi Liverpoola je najavio veliko finale Lige Prvaka protiv madridskog sastava
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2022. 20:16

Real Madrid i Liverpool će odmjeriti snage u ovogodišnjem finalu Lige prvaka koje je na rasporedu u subotu od 21 sat. Utakmicu koja će se igrati na Stade de Franceu je najavio Jürgen Klopp čiji je Liverpool favorit za osvajanje ovog elitnog natjecanja.

Ipak, Real je ove sezone pokazao da ga nikada ne treba otpisati. U nokaut-fazi su izbacili PSG, pa Chelsea, a onda i Manchester City i to u dramatičnim susretima punim preokreta. Posebno su impresivno prošli do finala kada su u polufinalu u sučevoj nadoknadi zabili dva gola Cityju i slavili u produžetku.

"Ako analizirate njihovih zadnjih 10 minuta u tim utakmicama, onda djeluju nepobjedivo. Da igraju stalno kao protiv Cityja od 88. minute, bilo bi ih nemoguće pobijedti. Na našu sreću, tu je i preostalih 88 minuta. To je ekipa s puno iskustva koja zna kako igrati velike utakmice, a posebno finala. Ni ne znam koliko puta su finala pobjeđivali Koroos, Modrić i Casemiro", rekao je Klopp pa nastavio:

"Znaju kako reagirati u svakoj situaciji i ništa ih ne može iznenaditi. Nikada ne potonu psihički. Prepuni su samopouzdanja, brzi po krilima, imaju sjajnog Benzemu... To je ekipa koja može sve i nisu slučajno u finalu, ali imamo i mi svoje adute. Dobili smo sve utakmice u jako teškoj skupini i, uz svo dužno poštovanje, fokusiran sam samo na nas."

Zadnji puta su se ove dvije ekipe u finalu sredle 2018. godine, a slavio je Real i to s uvjerljivih 3:1 nakon dvije velike greške golmana Liverpoola Llorisa Kariusa.

"Svašta se dogodilo na toj utakmici. Salah se ouzlijedio, primili smo golove kako smo ih primili... No, ne vjerujem u osvetu. Sumnjam da bi to bila dobra ideja. Razumijem da se o tome priča, ali te priče mi se ne sviđaju. Ne zamaram se tom utakmicom. Izgubio sam dosta finala i to je dio mojeg puta. Nekad moraš imati i malo sreće", zaključio je Klopp.

Linker
19. travanj 2024 06:37