DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
DAMIR KRZNAR UOČI OMONIJE

‘Ne plašim se zalutalog metka, idemo završiti posao! A to što su htjeli bilo je opasno za zdravlje‘

Dinamovci su otputovali na Cipar, a trener Dinama najavio vrlo važan uzvratni ogled s Omonijom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2021. 14:20

Mudrost zbori da nije pametno prvo skočiti pa kazati 'hop', niti je dobro maljati vraga po zidu. Ali nekako nam je teško zamisliti da bi Dinamo danas u Nikoziji mogao prokockati prednost od dva pogotka razlike koje je zaradio prošli tjedan u Maksimiru. Ne samo zbog tog plusa, već i zbog činjenice da je, to se dobro vidjelo tijekom kompletne utakmice, kvalitativno daleko iznad ciparskog prvaka Omonije.

'To šDa, uzeli smo tu u obzir i tu visoku temperaturu i ogromni postotak vlage koji se očekuju. Dinamovi nogometaši su vrhunski spremni profesionalci i bez obzira na 'ciparski pakao' trebali bi se dokopati 3.pretkola Lige prvaka.


Trener Modrih Damir Krznar do sada još nikada nije bio na Cipru. Niti kao igrač, niti kao trener, niti kao turist...


- Da, nevjerojatno to je jedan od otoka koji dosad još nisam imao prilike posjetiti. U životu sportaša puno je destinacija, eto, sad ću staviti kvačicu i na ovu - s smješkom je kazao Krznar u predvečerje ogleda s Omonijom


Razgovor s strategom Modrih startao je s onim što je posljednje dane punilo medijski prostor. Radi se o temperaturnom šoku koji Modre očekuju u Nikoziji, 'ciparskom Kninu', gradu smještenom u udolini, gdje je vjetar rijetka pojava, a gore nebo i zemlja.
- Mislim da se tome pridavala prevelika važnost. Radi se o 90 minuta za koje je sposoban svaki profesionalni sportaš. Tako da su spremni i naši igrači. Možda će to biti malo teže, ali ne osjetno, držim da to neće biti presudan faktor.


Ipak, utakmica se ipak pomjerila za sat vremena...
- Uvidjeli su ljudi u UEFA-i, a i svi drugi da se mora voditi briga o zdravlju igrača. Zahvaljujemo i sindikatu koji je pomogao. Bilo je dosta opomena u posljednje vrijeme i kad se radi o broju utakmica, ritma utakmica. Zaista bi bilo opasno za zdravlje igrati u vrijeme kad su najveće vrućine. Iz tog razloga je pomicanje ogleda za sat vremena opravdano.


Nakon senzacionalnog poraza od Slaven Belupa u 1. kolu HNL-a, Modri su se vratili s dvije pobjede, protiv Omonije i Hrvatskog dragovoljca, stvari su došle na svoje mjesto.
- Nismo ušli kako spada u prvenstvo. Popravili smo to u prvoj utakmici protiv Omonije, nakon toga smo protiv Hrvatskog dragovoljca pružili lijepu i sigurni partiju. S dobrim ozračjem i finom atmosferom čekamo uzvrat s Cipranima. Da, imali smo plan malo odmoriti naše reprezentativce koji su igrali na Euru, odraditi s njima još jedan mini-ciklus priprema, nabiti im još nekoliko kilometara u noge. Malo kasnimo s time, ali u planu je to odraditi u dogledno vrijeme. Možda je zbog toga platio danak početak prvenstva, ali nema veze, za prolivenim mlijekom se ne plače, idemo dalje, sve je u našim rukama.


Kako je Krznar zadovoljan s reakcijom reprezentativaca na startu sezone?
- Teško je bilo očekivati da će odmah sve 'kliknuti'. Reprezentativci su nama došli i priključili se treninzima 9. srpnja. To je dakle bilo prije svega tri tjedna. Nemoguće je očekivati da sve funkcionira. Ali sigurno jest da su oni kvaliteta, individualna, ali i momčadska, te sve stvari koje još treba uhodati, možemo kompenzirati energijom, željom, voljom... Kada smo takvi, pravi, nikada neće biti problema.


Omonija se bez obzira što nije opasno prijetila Modrima u Maksimiru ipak pokazala kao protivnik koji ima 'glavu i rep'. Kakvu Omoniju Krznar očekuje danas?
- Mi u današnju utakmicu ulazimo s lijepom prednošću, ali ništa nije gotovo, utakmica još uvijek traje. Pokazala je Omonija u Zagrebu da je momčad za svaki respekt, da s njom moramo jako studiozno i ozbiljno. Ne očekujem laganu utakmicu, ali imamo kvalitete i snage za završiti posao.


Boji li se Krznar nekog zalutalog metka, mogu li njegovi dečki zbog toga izgubiti glavu?
- Za sada nemamo problema s balansom, izvršavanja uputa i zadataka, bez obzira da li je rezulat pozitivan ili negativan. Naravno da se može dogoditi da nakon nekog zalutalog metka momčad postane nervozna. Nama se to nije često događalo, niti prošle sezone. Vjerujem da niti neće. Napominjem, u svakoj utakmici možete primiti pogodak, ali ako ste i dalje fokusirani na zadatke, cilijeve onda su veće šanse da će utakmica završiti pozitivno. Ne smije se samo 'divljati' i nuditi nerezonska rješenja.


Za kraj, Krznar je uputio poruku svim Dinamovim navijačima...
- Hvala im na potpori koju smo zaista osjetili na prvoj utakmici protiv Omonije. Vjerujem da će tako biti i dalje. Isto tako vjerujem da će se slijedećeg tjedna vratiti u još većem broju na utakmicu istog natjecanja.

Linker
19. travanj 2024 23:19