REUTERS
REAKCIJE OBA TRENERA

NE PRESTAJE GUARDIOLIN BIJES NA SUCA 'On je poseban lik koji voli biti drugačiji! Kada većina vidi nešto, on dosudi drugačije!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2018. 01:44

Manchester City nije uspio. Nakon 0:3 na Anfieldu 'građani' su od Liverpoola poraženi i na svom Etihadu 1:2 te tako ispali iz Lige prvaka, a Redsi se plasirali u polufinale.

Trener Cityja Pep Guardiola isključen je na poluvremenu nakon što je oštro protestirao zbog poništenog gola Sanea u 42. minuti kojim bi njegova momčad povela 2:0.

"Rekao sam mu da je bio gol i isključio me. Bilo bi dosta drugačije da smo poveli 2:0. Kada se radi o zaleđima, onda je očito drugačije kada zabijamo mi, a kada zabija Liverpool. U ovoj fazi natjecanja momčadi su podjednako snažne i utjecaj sudaca je ogroman. Ovaj sudac je poseban lik koji voli biti drugačiji. Kada većina vidi nešto, on dosudi drugačije", rekao je Guardiola pa nastavio:

"Pokušat ćemo ponovno sljedeće sezone. Velike čestitke Liverpoolu, nadam se kako će dobro predstavljati Englesku u polufinalu. Mi smo imali sjajnih 10 mjeseci, a sada se moramo oporaviti mentalno za preostalih šest utakmica."

Pepov kolega na suprotnoj strani Jürgen Klopp očekivano je bio izrazito zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

"Bilo je jako teško, posebno s onakvim startom. Dali smo im gol na pladnju. Iskreno, očekivao sam da bi se takvo što moglo dogoditi, ali jako mi je drago kako su moji momci reagirali. City je preuzeo sav rizik koji je mogao preuzeti. Nama je trebalo malo sreće i disciplinirana obrana. Da budem potpuno iskren, nisam bio najsretniji na poluvremenu", rekao je Klopp pa nastavio:

"Ovo nije naša najbolja partija, ali na kraju krajeva zaslužili smo prolaz jer smo pokazali karakter. Nismo se prestajali boriti i kada je izgledalo poprilično loše. Iz dvake utakmice morate učiti. Ne smijemo se ni sekunde svađati na terenu i tražiti slobodne udarce kada nema ni govora o slobodnim udarcima. Bilo je teško, ali nitko ne prođe u polufinale da je puno bolja momčad u obje utakmice."

Ponovno je jedan od ključnih igrača Liverpoola bio Mohamed Salah.

"Moj gol je pao u pravo vrijeme jer su nas jako pritiskali. No, rekao sam milijun puta da igram za momčad i pokušavam pomoći momčadi da pobijedi. to mi je najvažnije", rekao je Salah pri izlasku s travnjaka.

Linker
18. svibanj 2024 15:38