Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images
PIŠE R. MATTEONI

NEMA BAŠ DOBRIH VIJESTI ZA HRVATSKOG PRVAKA Na Dinamo idu i Mandžukić i Higuain!

JUVENTUS Modre će u srijedu navečer dočekati rasprodani stadion i vrlo jaka Allegrijeva momčad
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. prosinac 2016. 21:22

Dinamo će u srijedu na Juventus Stadiumu imati super težak posljednji europski ispit sezone. Neovisno u kojem sastavu će domaćini nastupiti, odnosno koga će Massimiliano Allegri poštedjeti nastupa, Juventus ima toliko kvalitete kako se Modrima praktično isto piše. Čeka ih bespoštedna borba za svaku loptu, za svaki metar prostora na igralištu...

Karata više nema

Prije svega treba reći kako je već tjedan dana Juventus Stadium rasprodan. Otkako je izgrađen odnosno promoviran 8. rujna 2011. godine, takva je slika tribina praktično stalna.

Pobjedom nad Atalantom Allegrijeva je momčad nanizala 24. uzastopnih pobjeda u prvenstvu i nedostaje im još jedna za poravnanje rekorda iz 2013/14. Prilika će biti u idućem domaćem kolu, u velikom derbiju s Romom. No, prije toga Juventus očekuje gradski derbi s Torinom, u gostima.

S obzirom na težinu tih dviju utakmica, koje bi mogla biti prijelomna u utrci i za ovogodišnji naslov, sigurno je kako će Allegri protiv Dinama rotirati dio prvih momčadskih izbora.

Pošteda Marchisiju

Vrlo je vjerojatno kako će odmoriti Marchisija, koji se postupno nakon duge pauze privikava na žestok ritam utakmica svaka tri dana. Umjesto njega trebao bi igrati Hernanes.

Za očekivati je i odmor dvojici vezista, Pjaniću i Khediri, koji ima manjih fizičkih tegoba. Za njihova mjesta kandidiraju trojica, Sturaro, Lemina i Asamoah. Činjenica je kako je ozljedom Danija Alvesa, te izostankom europske prijave za Lichtsteinera, te duže odsutnosti Pjace, Allegri ostao samo na jednom desnom bočnom, Quadradu. Moguće je zato kako će promijeniti i sustav igre, pa startati sa 3-5-2.

Lagano doziranje

Trener je svjestan kako mora dozirati snage, ali je još svjesniji kako se igraju posljednje utakmice godine, te da maksimalan intenzitet momčadi nema alternative. Uz to pobjeda nad Dinamom je imperativ kako bi se osvojilo prvo mjesto u grupi.

Nakon što je izvrsno odigrao protiv Atalante, postigavši pogodak i time ojačao učinak u posljednje četiri utakmice (3 gola i asistencija), Mario Mandžukić je čovjek dana u Juventusovom okruženju. Kako se očekuje povratak Dybale, nakon duže ozljede mišića, kroničari Juvea taktiziraju s mogućim odmorom za, kako su ga titulirali, ‘Terminator Croata’.

No, u pitanju je samo udarac ispod koljena, ništa značajnije od posjekotine koja je sanirana. Zato će vjerojatno Mandžukić biti u udarnoj postavi, zajedno s Higuainom. Allegri se trudi držati na liniji napetosti oba napadača, pa tandem devetki je izvjestan i protiv Dinama. U nastavku, kad Dybala dobije prve minute (teško će biti starter), moguće je kako bi Allegri testirao trio Dybala-Higuain-Mandžukić.

Linker
10. svibanj 2024 02:27