ADRIAN DENNIS AFP
REAKCIJE NAKON UTAKMICA

NEMA SLAVLJA! TRENER ATALANTE NIJE IMPRESIONIRAN: 'Ako mislimo u četvrtfinale, to nam se ne smije događati! MOURINHO HLADAN: 'Pa nismo izgubili 10:0!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2020. 00:36

Nakon velike pobjede Atalante protiv Valencije rezultatom 4:1, Talijani su ludi!

Naravno, od slavlja i sve sile pozitivnih komentara na njihovu izvedbu na San Siru. Iako je bilo i onih nezadovoljnih, pa smo tako mogli vidjeti vratara Atalante Gollinija kako prijekorno upozorava neke svoje suigrače na propuste u fazi obrane kroz završnicu susreta, rezultatski mogu biti jako zadovoljni. To je nakon utakmice u mix-zoni stadiona u Milanu potvrdio i trener Gian Piero Gasperini.

- S jedne strane vrlo smo zadovoljni jer bismo odmah potpisali ovakav ishod utakmice. Ali, s druge strane jako žalimo zbog tog primljenog gola. Mišljenja sam da je trebalo ostati 4:0 za nas. Točnije, sami smo si krivi zbog primljenog gola, i to nije bila jedina situacija u kojoj smo mogli inkasirati večeras - bio je iskren Gasperini.

U posljednjih 20 minuta Valencia je stisla i vrlo lako mogla dodatno smanjiti njihovu prednost.

- Ako mislimo proći u četvrtfinale, to se ne smije događati. Moramo i u gostima igrati kao ovdje, mi smo momčad koja kreira mnoštvo prilika, ali moramo više zabijati. Mi smo za razliku od Valencije večeras svoja četiri gola iskreirali, oni su iskoristili jedan naš poklon - rekao je Gasperini.

Za kraj rekao je nešto o izgledima na Mestalli:

- To je fantastičan stadion i jedan rani pogodak mogao bi sve preokrenuti. Zato moramo biti oprezni i precizni u tim našim dodavanjima posebno na početku, jer oni će od prvog sučevog zvižduka jurnuti svim silama. Sada ne slavim, neće ni moji igrači, to želimo nakon uzvrata - zaključio je Gasperini.

Javio se nakon susreta novinarima i trener Valencije, Albert Celades:

- Pripremit ćemo se za taj uzvrat najbolje što možemo i znamo. Rezultat nije pravi pokazatelj događaja na terenu. Rezultat jest težak, ali nije nedohvatljiv. Nije pretjerano reći da smo i mi mogli zabiti tri ili četiri gola - rekao je u svojoj zanimljivoj izjavi.

Valencia's Central African Republic-French midfielder Geoffrey Kondogbia (R) outruns Atalanta's Croatian midfielder Mario Pasalic during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match Atalanta Bergamo vs Valencia on February 19, 2020 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
VINCENZO PINTO AFP

Na drugoj utakmici ove srijede RB Leipzig je bez Danija Olma koji je susret odgledao s klupe slavio kod Tottenhama golom Wernera s bijele točke nakon nešto manje od sat vremena igre.

Izjavu je dao Hugo Lloris, vratar Tottenhama:

- Bili smo nešto aktivniji u zadnjih 20 minuta, tada smo tek postali malo bolji na lopti što nam je nedostajalo u prvom dijelu. RB ima sjajnu energiju, imali smo neke naše prilike u kojima smo trebali bolje reagirati. Ipak, sada nemamo vremena za žaljenje. Moramo se boriti u uzvratu. Idemo se spremiti za novo iznenađenje, kakve smo radili u Ligi prvaka prošle sezone - rekao je Lloris.

Na press-konferenciju vidno opušten stigao je Jose Mourinho:

- Izgubili smo 1:0, nije to 10:0 protiv nas. U uzvratu će sve biti otvoreno. Nećemo biti prvi koji će izgubiti 1:0 u prvom susretu i preokrenuti sve u uzvratu - rekao je Mourinho pa odgovorio na novinarsko pitanje o Deleu Alliju kojeg je izvadio iz igre u 64. minuti.

- Nije se ljutio na mene, više je bio bijesan zbog svoje predstave. Razumije zašto sam ga izvukao. Lamela nije odradio niti jedan trening prije utakmice, Bergwijn i Lucas Moura bili su umorni - nastavio je Mourinho.

Linker
20. travanj 2024 14:34