Damir Krajac/CROPIX
PREKO ŠVICARACA DO LIGE PRVAKA

NENAD BJELICA JE STVORIO POBJEDNIČKI DINAMO, A TO JE I POTVRDIO NAJAVOM UTAKMICE GODINE: 'Mi već u Bernu u idemo po pobjedu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2018. 01:04

Modri su na Maksimiru protiv Astane obranili prednost iz Kazahstana u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. U drugome poluvremenu s klupe je ušao Mario Gavranović i u 74. minuti pogodio za 1:0. Dinamo je time ušao u play-off i osigurao dvoboj protiv švicarskog prvaka Young Boysa za ulaz u grupnu fazu elitnog natjecanja, a najmanje nastup u Europskoj ligi.

Nakon pobjede nad prvakom Kazahstana glavni trener Modrih Nenad Bjelica održao je press-konferenciju na kojoj je kazao:

"Zadovoljan sam što smo prošli u play-off Lige prvaka. Zadovoljan sam utakmicom, pobjedom i kako smo psihološki zahtjevnu utakmicu podnijeli jako dobro. U defenzivi smo vrlo solidno stajali, imali nekoliko prigoda iz kontri. Idemo dalje, ostvarili smo jedan mali klupski cilj, ali idemo po naš san, po skupine Lige prvaka!", prenosi izjavu Nenada Bjelice službena Dinamova stranica.

U kakvom je stanju Gojak?

"Osjetio je zadnju ložu, ali nije ništa strašno prema prvim pretpostavkama."

Što je s Dilaverom?

"Ma što može biti Dilaveru, on je stijena!"

Jeste zadovoljni posjetom i podrškom navijača?

"Jesam, drago mi je da su navijači došli u ovako velikom broju, bili su uz nas, osjetili smo njihovu podršku, nadam se da će doći u što većem broju jer ovi dečki to zaslužuju."

Dolazi prvi derbi prvenstva, Osijek, hoće li biti izmjena u sastavu?

"Vidjet ćemo kako će se dečki oporavljati, imamo dosta igrača koji su nastupili u ovoj sezoni i nemamo problem s tim da netko nije dugo igrao. Osluškivat ćemo igrače, vidjeti kako se osjećaju te nakon toga odlučiti tko će igrati. Osijek je ozbiljan protivnik, trenutno lider i ozbiljno posložen klub. Mi ćemo se regenerirati do petka i nadam se osvojiti tri boda u Maksimiru."

Hoće li Petković konkurirati protiv Osijeka?

"Bit će u konkurenciji za ekipu, u solidnom je stanju, trenira i mislim da nam može puno pomoći".

Jeste li snimali Young Boyse?

"Bili smo u nedjelju na utakmici, nismo još govorili o njima. Fokus je bio na Astani, a do petka i utakmice protiv Osijeka nećemo progovoriti riječ o njima. Dobra su momčad, kvalitetna, lagani su favoriti, iskusniji su od nas, igraju na umjetnoj travi, ali vjerujem u našu momčad. Imamo šansu, igramo uzvrat u Maksimiru. Već na startu idemo na pobjedu, tako će biti i u Bernu, želim u svakoj utakmici da moja momčad pobijedi.", završio je trener Dinama.

Parovi 4. pretkola Lige prvaka

Crvena zvezda (Srb) - Salzburg (Aut)

BATE Borisov (Bje) - PSV Eindhoven (Niz)

Benfica (Por) - PAOK (Grč)

Young Boys (Švi) - DINAMO ZAGREB (HRV)

Vidi (Mađ) - AEK (Grč)

Ajax (Niz) - Dinamo Kijev (Ukr)

Linker
18. travanj 2024 12:41