VALERY HACHE Afp
OSTALE UTAKMICE

Neočekivan poraz Nike Kovača u okršaju dva legendarna hrvatska kapetana za Ligu prvaka

Uzbudljiva večer playoffa Lige prvaka najavljuje dramatičan rasplet za tjedan dana
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 17. kolovoz 2021. 23:50

U utorak su odigrana tri susreta playoffa Lige prvaka. Dinamo je u Tiraspolu neslavno izgubio od moldavskog prvaka Šerifa s uvjerljivih 3:0 i imat će težak zadatak za tjedan dana u Maksimiru nadoknaditi zaostatak.

Niko Kovač i Monaco nisu se dobro proveli protiv Šahtara čiji je sportski direktor Darijo Srna. U prvoj utakmici play-offa poraženi su doma 0:1. Pedrinho je u 19. minuti pogodio za prednost Ukrajinaca, a unatoč nekoliko prilika, Monaco nije uspio niti izjednačiti. Salzburg je pak preokretom doma svladao danski Bröndby 2:1. Luka Sučić odigrao je cijelu utakmicu za domaće.

U srijedu se igraju preostale tri prve utakmice, a u Švedskoj će se sučeliti prvak te države - Malmö, te najbolja bugarska momčad, Ludogorec. Bit će ogled s jakim HNL štihom, na jednoj strani je Mirko Antonio Čolak, najbolji strijelac HNL-a prije dvije sezone, a na drugoj vratar Kristijan Kahlina i trener Valdas Dambrauskas, dvojac koji je u Razgrad stigao iz Gorice.

Neizvjesnost je velika, obje su momčadi podjednake kvalitete i vjerojatno će odluka pasti za šest dana u Bugarskoj. U Bernu igraju dva kluba koji su Dinamo izbacivali u kvalifikacijama za ovo natjecanje, Young Boys i Ferencvaros, gosti su također puni HNL-ovaca, Uzuni, Baturina, Čabraja, Lončar...

Najjači par igra u Lisabonu, dva biša prvaka Europe, Benfica i PSV iz Eindhovena.

Linker
26. travanj 2024 06:35