Matthias Jaissle

 ADRIAN DENNIS Afp
NIKAD KRAĆE

Nestali za samo šest minuta! Austrijanci su ‘izveli‘ nešto što još na Maksimiru nije viđeno u Ligi prvaka

Dinamo je već pokazao kako može izgledati dobro, kako može biti opasan - rekao je trener gostiju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2022. 17:50

Prije poslijepodnevnog treninga gostiju na maksimirskom stadionu, održana je press konferencija Red Bull Salzburga. Trajala je vrlo kratko, tek šest minuta. Naime, glasnogovornik austrijskog prvaka sve odrađuje maksimalno brzo. Isto tako i trener Salzburga, Matthias Jasissle. Nema kod mladog trenera dugih odgovora i filozifiranja.

A glasnogovornik je nakon nekoliko pitanja odmah kazao; ‘još jedno pitanje i gotovo‘. Dakle, definitivno, prisustvovali smo vjerojtano najkraćoj press konferenciji u Ligi prvaka. Austrijski kolege također nisu izgledali nešto previše zainteresirani za neka pitanja, s hrvatske strane je naravno stiglo pitanje od Dinamu, o onome što je Matthias Jaissle vidio u prvoj utakmici, kako se pripremio za uzvrat.

- Detaljno sam proučio prošlu utakmicu i spremili smo se za ovu. Najbolje moguće smo pripremljeni. Očekujemo da će Dinamo igrati malo ofenzivnije nego u prvoj utakmici, ipak su sada kod kuće, igraju pred svojom publikom. Dinamo je već pokazao kako može izgledati dobro, kako može biti opasan.

image

Matthias Jaissle

ADRIAN DENNIS Afp

Prošle godine Salzburg u gostima nije slavio u Ligi prvaka. Kako misli slaviti sutra, pitao je jedan austrijski kolega...

- Vijdeti ćemo hoćemo li slaviti. Istina, prošle godine nismo niti jednom slavili u gostima u Ligi prvaka, sada to priželjkujemo. Pripremili smo se za pobjedu, rekao bih da mi i Dinamo igramo na sličnoj razini. Znam kako su igrali i izgledali protiv Chelseaja, tako da nam za tu pobjedu neće biti dovoljno 99, moramo dati maksimalnih 100 posto.

Razmišlja li o kakvim promjenama u sastavu u odnosu na prvu utakmicu?

- Uvijek razmišljam o nekim promjenama, jer bi inače prejednostavno bilo biti trener. Moguće da istrčimo i s nešto drugačijim sastavom. Ali, tek ćemo na dan utakmice odlučiti kako ćemo igrati. Optimistični smo - zaključio je Jaissle

Ovo je četvrti ogled Dinama i Salzburga u Uefinim natjecanjima. Sučelili su se u ljeto 2009. kad su Austrijanci bili bolji u 3 pretkolu Lige prvaka. Dinamo je u gostima izvukao 1:1, ali je Mario Mandžukić u sučevoj nadoknadi zaradio drugi žuti karton i morao propustiti uzvrat u kojem je Salzburg slavio s 2:1. Novi dvoboj uvjerljivo je otišao na stranu Austrijanaca koji su ujesen 2014. u skupini Europske lige pobijedili s 4:2 kod kuće i 5:1 u Zagrebu. Dinamo je uzvratio u play- offu Lige prvaka 2016. kad je preskočio upravo Salzburg i ušao u grupnu fazu. Dinamo je u trenerskoj ulozi predvodio Zlatko Cico Kranjčar. Tada su, nakon maksimirskih 1:1, plavi slavili u uzvratu u produžetku s 2:1. Domaće je u vodstvo doveo Valentino Lazaro u 22., izjednačio Junior Fernandes u 87. i tako odveo utakmicu u produžetak gdje je El Arabi Hilal Soudani u 95. zabio za prolaz plavih. Neka se danas ponovi Salzburg.

Dedić: Samopouzdanje nam je jako visoko​

Od igrača Salzburga na press konferenciji se pojavio desni bek Amar Dedić (20), reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je kazao:

- Samopouzdanje nam je jako visoko, poslije tri utakmice nismo poraženi u skupini Lige prvaka, a igramo protiv jako ozbiljnih protivnika. Nećemo popustiti, danas nas čeka još jedna ozbiljna utakmica.

Na pitanje kakvo mu je samopouzdanje, Dedić je rekao...

- Moram reći da se dobro osjećam na svojoj poziciji, morao sam se dokazati i dati sve od sebe, tako da je sve kako treba. Nisam baš zadovoljan svojom igrom, moram dati sve od sebe i u budućnosti, želim biti još bolji igrač.

Kakvu utakmicu očekuje?

- U prvoj utakmici smo bili jako dobri, odlično se branili, ali znamo napadačku kvalitetu Dinama. Mislim da će danas biti nešto potpuno drugačije, Dinamo će izgledati ofenzivnije i snažnije, svjesni smo toga - zaključio je Dedić

Linker
17. svibanj 2024 10:35