FRANCK FIFE Afp
NJEGOVA STRANA PRIČE

Neymar otkrio sve o velikom okršaju u svlačionici: ‘Frustrirajuće je da sve ovo osvane u medijima‘

‘Ovo je moja šesta sezona u PSG-u i naravno da me ovakve stvari ljute. A stalno se ponavljaju‘
Piše: JL.Objavljeno: 14. veljača 2023. 08:58

Dan uoči utakmice s Bayernom (osmina finala Lige prvaka), na press-konferenciji PSG-a, pred novinarima se pojavio Neymar. Predstavnike medija iznenadio je iskrenošću. Zapravo, priznao je njihove navode o žestokom sukobu u svlačionici francuskog prvaka. U verbalnom klinču zatekli su se sportski direktor Luis Campos, te suigrači iz brazilske reprezentacije – Neymar i Marquinhos.

- Dogodilo se. Nismo se slagali oko pojedinih detalja i vodili smo žučnu raspravu. Ali, to je normalno. Svaki dan razgovaram sa svojim prijateljima o nogometu i sve ih volim. Tako je i s mojom djevojkom – rekao je Neymar.

Prema insajderskim informacijama, poslije četvrtog poraza PSG-a u 2023, subotnjeg neuspjeha protiv Monaca (1-3), Campos je uletio u svlačionicu i igračima održao gnjevnu besjedu o malodušnosti i nedostatku agresije. Neymar i Marquinhos imali su replike na njegov govor. Uslijedila je temperamentna razmjena mišljenja, uz prekomjernu dozu decibela.

image
FRANCK FIFE Afp

- Stalno razgovaramo o našoj igri. Nogomet je komunikacija. Naravno, mora postojati poštovanje s obje strane. Dakako da se ponekad ne slažete oko nekih stvari. Ali, razgovor o poboljšanju momčadi, atmosfere, igre... uvijek je konstruktivan. Izgubili smo nekoliko utakmica i to je frustrirajuće za nas. Želimo pobijediti u svakoj utakmici. Svaki nas poraz boli, a rasprave su dio toga. Mislim da je pomoglo, jer smo raščistili neke stvari.

A onda je Neymar duboko udahnuo...

- Veću frustraciju od poraza predstavlja nam činjenica da ono što se događa u svlačionici osvane u medijima. Naši intimni i diskretni razgovori postaju viralni. Ovo je moja šesta sezona u PSG-u i naravno da me ovakve stvari ljute. A stalno se ponavljaju, čak i prije važnih, finalnih utakmica. To utječe na raspoloženje svih igrača i članova stručnog stožera. Ono što se govori u svlačionici trebalo bi ostati unutar četiri zida. Doista je otužno kada vidite da se privatni problemi naše momčadi riješavaju – na ulici.

Neymar je "prekočio" odgovor na pitanje o budućnosti PSG-a, u kojoj bi i dalje funkcionirao s Messijem (u lipnju mu istječe ugovor) i Mbappeom (s kojim je imao "napet odnos"). No, prokomentirao je novinarsku konstataciju o upitnoj formi i činjenici da je po povratku sa Svjetskog prvenstva postigao tek jedan gol u prvenstvu Francuske.

- Bilo je određenih utakmica koje nisu išle dobro, ali uvijek sam pokušavao učiniti sve što mogu. Profesionalac sam već 15 godina, znam kako to ide. Takve situacije se događaju i kritika je opravdana. Svatko ima svoje mišljenje. Poštujem to. U svaku utakmicu ulazim maksimalno motiviran dajući sve od sebe za momčad. Nastavit ću to raditi – zaključio je Neymar.

Linker
17. svibanj 2024 11:49