PAUL ELLIS Afp
KOMENTAR DRAŽENA KRUŠELJA

Ni čudo s Old Trafforda nije pomoglo Solskjearu? United izgleda konfuzno, reaktivno, igra se živcima...

Norvežanin nema ideju kako bi United trebao igrati, momčad najbolje igra kada krene - jurnjava
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 20. listopad 2021. 23:41

Zidaneov dah za vratom osjećao je Ole Gunnar Solskjaer dok je oživljavao Manchester United iz kliničke smrti protiv Atalante. Za promjenu, međutim, Zidane se nije zvao Zinedine nego Iqbal i nije se ukazao kao prijetnja za posao nego kao nadahnuće.

O čemu se radi? U predigri seniorskog dvoboja na Old Traffordu utakmicu Uefine Lige mladih odigrale su juniorske momčadi Manchester Uniteda i Atalante, a junakom utakmice postao je Zidane Iqbal. Ovaj 18-godišnji Iračanin u dresu Crvenih vragova zakotrljao je preokret nakon ranog vodstva Talijana, zabio je za 1:1 i u nastavku namjestio još dva gola. Man United je dobio meč rezultatom 4:2.

image
Ole Gunnar Solskjaer
PAUL ELLIS Afp

Dva dana ranije otočki mediji uveli su u igru “pravog” Zidanea, navodno ga je Cristiano Ronaldo preporučio šefovima nezadovoljan suradnjom sa Solskjaerom. Iz krugova bliskih karizmatičnom Francuzu ovu su spekulaciju odmah otpisali kao neukusan trač, “Zizou” nakon dva mandata u Realu ima nešto drukčije planove. U perspektivi cilja mjesto francuskog izbornika, ali planovi u nogometu kratkog su vijeka.

Uglavnom, ako se jedan Zidane za vikend ukazao kao prijetnja, drugi je tri dana poslije došao kao nadahnuće jer Solskjaerova je momčad, na tragu tinejdžera, okrenula debeli rezultatski minus i osvojila tri boda. Nije naodmet registrirati da se Cristiano Ronaldo pritom ponio kao menadžerov saveznik, a ne saboter. Najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka pobrinuo se za pobjednički gol u finišu meča.

Znači li 3-2 pobjeda da je Solskjaer siguran na klupi? Ne, uz ovakve amplitude u formi njegov kredit nastavlja kopniti. Norvežanin nema ideju kako bi United trebao igrati, momčad nema prepoznatljivu strukturu i najbolje funkcionira kada zgužva trenerove taktičke šablone pa krene u jurnjavu za rezultatom. Tada stvara prilike i zabija golove. Prije toga igra konfuzan, reaktivan, nedorečen nogomet. I igra se sa živcima vlastitih navijača.

“Evo nas opet na istom mjestu” i “Dajte mu otkaz na poluvremenu” nabrajao je Manchestrer Evening News u live prijenosu nervozne tvitove navijača tijekom utakmice s Atalantom. Završilo je trijumfalističkim parolama, “Ole je ponovno za volanom” i “Pokažite malo vjere”, ali kalendar narednih dana tek treba servirati najteža iskušenja nakon kojih ćemo znati kako čvrsto Solskjaer drži Unitedov volan.

Slijede Liverpool, Tottenham, još jednom Atalanta i gradski derbi sa Cityjem…

Linker
02. svibanj 2024 21:57