MIGUEL MEDINA AFP
MAJSTOR ZA ASISTENCIJE

'NIJE ČUDO DA SU TOLIKO ISKRCALI ZA HRVATA!' PLJUŠTE POHVALE NAKON VELIKE VEČERI SJAJNOG VATRENOG 'Promašio je 'penal u pokretu', a onda je krenuo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2020. 12:07

Mario Pašalić odigrao je impresivno u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i u visoku 4:1 pobjedu njegove Atalante protiv Valencije ugradio dvije asistencije.

Talijanski mediji naglašavaju da je hrvatski veznjak odigrao vrlo dobru utakmicu usprkos ranoj promašenoj prilici pred suparničkim golom iz 8. minute.

"Na početku susreta je promašio ono što se može nazvati jedanestercem u pokretu, a kasnije ga je stisnuo i njegov čuvar Kondogbia, ali Pašalić se kasnije vratio u velikom stilu i puno doprinio slavlju Atalante", piše Gazzetta dello Sport.

"Pašalića je pun teren, opasan je po suparnički gol, jak na lopti i u duelu, a stigao je i namjestiti dva gola. Hrvat je jedno od zaštitnih lica ove Atalante koja ispisuje povijest", piše La Repubblica nakon utakmice u Milanu koju je pohodilo 44.236 gledatelja.

"Hrvat je blago ove sjajne Atalante", navodi talijanski Europsort, dok Corriere della Sera Pašalića naziva 'igračem za asistencije'.

Lokalni L' Eco di Bergamo otišao je još dalje u pohvalama hrvatskom reprezentativcu i hvali potez Atalante koja će otkupiti Pašalićev ugovor od Chelseaja.

"Nije čudo da će Atalanta za njega Chelseaju iskrcati 15-ak milijuna eura jer to je vrhunska cijena za takvog nogometaša", navodi se u tekstu.

Linker
01. svibanj 2024 21:55