Nikola Vlašić
 Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images / Getty Images
NEUTJEŠAN NAKON RUŠENJA REALA

NIKOLA VLAŠIĆ KREIRAO SVJETSKU SENZACIJU, A ONDA DOBIO VIJESTI KOJE SU GA RAZBJESNILE 'Ne znam kome se takvo što ikada dogodilo u karijeri...'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. prosinac 2018. 16:37

Nevjerojatna je momčad moskovski CSKA. Vjerojatno jedina u povijesti Lige prvaka koja je protiv aktualnog branitelja naslova osvojila svih šest bodova, a skupinu je okončala na zadnjem, četvrtom mjestu.

- Niti sam nisam mogao vjerovati kada su mi odmah nakon utakmice rekli da je Viktoria kod kuće pobijedila Romu. Bio sam toliko bijesan da sam izravno odjurio u svlačionicu bez da sam ikoga pozdravio. Napraviš svjetsku senzaciju, doslovno nokautiraš Real usred Madrida, a ispadneš u Europi?! Ne znam kome se takvo što još dogodilo u karijeri, kako neću poludjeti. Ne znam tko je u skupinama Lige prvaka skupio sedam bodova i bio četvrti - iskreno će Nikola Vlašić (21), jedan od ključnih igrača Moskovljana.

Prava vrijednost

Vratimo se malo utakmici. Real Madrid je istrčao s kombiniranom postavom, malo vas je podcijenio?

- Čitam kako je Real izveo jako mladu momčad, ali mi smo sigurno bili još mlađi. Također, ako je netko pričuvni igrač Real Madrida, onda mislim da nema smisla raspravljati o tome ima li kvalitetu ili ne.

A koje je pravo lice CSKA? Ovo u kojem protiv Real Madrida osvojite šest bodova uz 4:0 gol-razliku ili ono u kojem ste protiv slabašne Viktorije Plzen osvojili tek jedan bod?

- Da, teško je reći koja je naša prava vrijednost, a na kraju je možda najlogičnije zaključiti da je istina negdje u sredini. Kada igraš s Realom onda učvrstiš obrambene zidove, te se koncentriraš na polukontre i kontre, a tu smo jako dobri. Protiv Viktorije Plzen mi smo ti koji smo napadali, realno smo ih razbili u drugom poluvremenu utakmice u Češkoj, te u prvom poluvremenu u Moskvi. No, kada napadamo, obrana nam stoji visoko, i kada nam se dogode nekakve pogreške, protivnik očito ima previše prostora i kažnjava nas pogocima. Mladi smo, valjda nas igra previše ponese.

Želio europsko proljeće

Što kažu u moskovskom klubu nakon veličanstvene pobjede i tužnog ispadanja?

- Malo mi je bilo čudno u svlačionici nakon utakmice, jer ljudi iz kluba bili su sretni. Njima je pobjeda u Madridu zasjenila činjenicu da smo ispali u Europi. Pa sam se i ja kasnije smirio i polako počeo guštati u toj nevjerojatnoj pobjedi.

REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS

To vam je fantastična ‘božićnica’ za zimsku stanku. Rusko prvenstvo se, naime, nastavlja tek početkom ožujka sljedeće godine?

- Je, puno je ljepše ovako otići na odmor, iako se i sada ne mogu pomiriti s ispadanjem, jer želio sam europske utakmice i na proljeće. Što se odmora tiče, ne mogu vam opisati koliko sam sretan što ću u svom Splitu provesti gotovo punih mjesec dana, jer pripreme nam startaju tek 10. siječnja. Prošle godine u dresu Evertona nisam imao niti dan slobodnog za blagdane, a sada mogu guštati. I to je velika prednost igranja u Rusiji ha-ha.

Igrao sve utakmice

Onako na prvu, nije problem zaključiti da je odabir moskovskog CSKA bio pun pogodak za vašu karijeru?

- Moskva je bila prvi izbor, jer sam osjetio koliko me trener želi i da me vidi kao veznog, a ne krilnog igrača. I brzo sam zaključio da je to bio najbolji odabir, jer iza mene su nezaboravna gotovo četiri mjeseca, u kojima sam guštao u igri i u kojima sam napravio veliki igrački iskorak. Samopouzdanje mi je golemo, osjećam se sjajno, a posebno sam ponosan na činjenicu da sam u manje od četiri mjeseca odigrao 20 utakmica za CSKA, te još šest za A i U-21 reprezentaciju Hrvatske. Igrao sam sve utakmice, odradio sve treninge, bez ikakvih problema.

U prvenstvu Rusije ste treći na tablici, samo četiri boda iza lidera Zenita?

- U jednom trenutku Zenit nam je bježao čak deset bodova, tako da su ova četiri apsolutno dostižna. Svi smo mi u svlačionici uvjereni da možemo osvojiti naslov prvaka i to će nam biti veliki proljetni cilj. Nemojte zaboraviti da je CSKA startao s jednim bodom u tri kola, da se momčad slagala tijekom sezone i da smo imali jako puno problema s ozljedama. Sada smo posloženi, vjerujemo u sebe i sigurno ćemo biti bolji na proljeće.

Linker
17. travanj 2024 19:36