Haaland nastavlja oduševljavati
 AFP
GOL MAŠINA

Nitko kao čudesni Haaland! Oborio je nove rekorde i ispisao povijest Lige prvaka, ali to nije sve...

Salzburg ga je prodao za 20 milijuna eura, a sad vrijedi najmanje četiri puta toliko
Piše: SNObjavljeno: 25. studeni 2020. 08:57

Erling Haaland nastavlja oduševljavati nogometni globus. Opet je zabio, ovoga puta u susretu Borussije Dortmund i Club Bruggea, a s dva nova gola učinio je nešto što nikome prije nije uspjelo...

Naime, taj 20-godišnji Norvežanin s dva nova gola stigao je do brojke od 15 postignutih golova u Ligi prvaka, a za to mu je bilo potrebno samo 12 utakmica. Tako je nadmašio rekord Rooda van Nistelrooija kojem je do te brojke trebalo - 19 utakmica.

Samo u dvije utakmice Lige prvaka u karijeri nije bio strijelac. Gol koji mu je donio rekord zabio je već u 18. minuti susreta protiv belgijske momčadi.

Još malo statistike za ovog Norvežanina. Dakle, u 30 utakmica za Dortmund bio je čak 31 put strijelac, za Salzburg je zabio 29 golova u 27 susreta, a u Ligi nacija je u četiri susreta već šest puta zatresao mrežu.

Mašina golova, nema druge, a i tržišna vrijednost samo raste. već je na 80 milijuna eura. A Salzburg je stavio klauzulu u ugovor da može otići ako netko ponudi 20, vjerojatno pogrešla desetljeća...

image
AFP

Linker
19. travanj 2024 09:23