FRANCK FIFE Afp
VISOKO POSTAVLJENA LJESTVICA

Novi izazovi za Luku Modrića: Rušenje velikog Puskasovog rekorda, SP u Kataru, šesta Liga prvaka...

Luka Modrić jučer je potpisao novi ugovor s madridskim Realom do ljeta 2023. godine
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2022. 06:42

Time je okončana neizvjesnost oko budućnosti kapetana Vatrenih pred kojim su novi izazovi kako u dresu Reala, tako i hrvatske reprezentacije.

Dosad je osvojio nevjerojatnih 20 trofeja u 10 godina provedenih u Realu, uključujući pet u Ligi prvaka. Nije tajna da se Modrić želi umoroviti u dresu Reala, a potpisom novog ugovora približio se tom ostvarenju jer kada mu ovaj istekne imat će 37 godina 9 mjeseci i 21 dan. Time će premašiti legende poput Miguela Angela i Francisca Genta, dok će i dalje zaostajati za Ferencom Puskasom, Franciscom Buyom, Jerzyjem Dudekom i Alfredom di Stefanom.

image
PAUL ELLIS Afp

Puskas ostaje najstariji igrač koji je nastupio za Real u dobi od 38 godina i 233 dana. Da bi ga nadmašio Modrić će po isteku novopotpisanog ugovora morati zaslužiti novi. Ukoliko će igrati kao minule sezone (45 utakmica i 3500 minuta) dobre su šanse da će u tome i uspjeti.

Španjolska Marca pobrojala je motive Luke Modrića u nadolazećem periodu, a pored rušenja Puskasovog rekorda to su svakako igranje na novom Santiago Bernabeuu čiji je dovršetak predviđen za kraj godine, šesta Liga prvaka i SP u Kataru sa hrvatskom reprezentacijom.

S pet naslova u Ligi prvaka Modriću je Gentov rekord od šest naslova nadomak ruke...

Linker
18. svibanj 2024 09:08