Romelu Lukaku

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
VETERANI NE POSUSTAJU

Odbacio ih je Chelsea uoči jedne od najlošijih sezona, a sada su u lovu na veliko finale Lige prvaka

‘U nogometu nije dobro podcjenjivati druge. Male razlike i detalji odlučuju pobjednika‘
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 09:50

Iza Chelseaja je jedna od najslabijih sezona u modernoj povijesti kluba, a istovremeno su se odrekli igrača koji se bore za finale Lige prvaka u tuđim dresovima.

Riječ je o napadačima Milana, odnosno Intera, Olivieru Giroudu (36), odnosno Romeluu Lukakuu (29).

Kada je Giroud napustio Chelsea 2021. godine nakon trijumfa u Ligi prvaka vjerojatno nitko nije mogao niti zamisliti da će francuski napadač biti taj koji će ponovno biti bliže borbi za najprestižniji europski trofej. Iako će u rujnu navršiti 37 godina Giroud zabija važne golove u redovima talijanskog velikana, sedmerostrukog prvaka Europe i to godinu dana nakon što je imao velike zasluge u osvajanju prvog ‘scudetta‘ nakon 11 godina posta.

image

Olivier Giroud

ISABELLA BONOTTO Anadolu Agency Via Afp

S druge strane grada Lukaku u Interu nije imao utjecaja kao u prvom mandatu u klubu nakon kojeg je uvjerio čelnike Chelseaja da za njega plate 112 milijuna eura. Ali u posljednje je vrijeme dosegao pravu formu, zabio je 9 golova u zadnjih 12 utakmica za klub i belgijsku reprezentaciju i nije ni čudno da ga vjerojatni novi menadžer Chelseaja Mauricio Pochettino želi vratiti u svoje redove.

- Lukaku nam je jako važan. Doveli smo ga zbog ovakvih utakmica, ali nažalost je na početku sezone bio ozlijeđen i nismo ga imali četiri mjeseca. Sada se opet dobro osjeća, zabija redovito i pomaže momčadi, rekao je u najavi susreta između Milana i Intera u Ligi prvaka trener ‘Nerazzurra‘ Simone Inzaghi. Na papiru je Lukaku igrač Chelseaja, ali ga se klub uoči početka sezone nesmotreno odrekao i poslao ga na posudbu u Inter iako imaju ogromnih problema upravo s efikasnošću.

Giroud je s druge strane proveo šest i pol sezona u Arsenalu i dvije i pol u Chelseaju, pomogavši francuskoj reprezentaciji na putu do naslova svjetskog prvaka 2018. godine. Iako je tijekom boravka u Londonu osvojio devet trofeja, zbog stila igre mu nije odano priznanje kakvo je realno zaslužio. Ali brojke su te koje ne lažu. Giroud je s 53 gola u 122 utakmice najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije i nije ni čudo što je usprkos poznim igračkim godinama dobio priliku u Milanu.

- Posljednjih nekoliko mjeseci u Chelseaju bilo mi je teško. Nisam imao minutaže i trebao mi je izazov. Kada sam dobio priliku doći u Milan bio sam tako ponosan, nije se situacija mogla bolje razviti za mene. Osvojili smo prvenstvo u mojoj prvoj sezoni i sada smo u polufinalu Lige prvaka i u utrci smo za prva četiri mjesta u Serie A. Ovaj klub je poseban, samo je Real osvojio više naslova u Ligi prvaka. Iako više nisam mlad, gladan sam uspjeha kao da sam momak. Želim osvojiti ovaj trofej opet i motiviraniji sam nego ikad, objasnio je Giroud.

Iako stručnjaci prognoziraju da će pobjednik okršaja između Real Madrida i Manchester Cityja biti taj koji će na kraju i osvojiti Ligu prvaka, te da milanski klubovi nisu u stanju parirati im, Giroud odbacuje takve tvrdnje.

- U nogometu nije dobro podcjenjivati druge, to sam naučio. Male razlike i detalji odlučuju pobjednika. Mi smo ambiciozni i znamo što možemo. Što se Manchester Cityja i Reala tiče, vidjet ćemo što će oni napraviti, ali mi smo fokusirani samo na Inter. Želimo nastaviti sanjati, zaključio je Giroud uoči večerašnjeg spektakla na San Siru.

Linker
07. svibanj 2024 00:43