FRANCOIS WALSCHAERTS Afp
POTPUNO SMIREN

Odigrali čudesnu utakmicu, uništili protivnika, a trener hladan! Evo što je rekao Spalletti nakon rapsodije

‘Ajax je klub od kojeg svi mogu učiti, stoga je ovo važan rezultat‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. listopad 2022. 08:53

Ušli su u novu sezonu Lige prvaka sa stopostotnim učinkom, iako su uoči početka sezone izgubili niz važnih igrača. Međutim, nogometaši Napolija predvođeni trenerom Lucianom Spallettijem igraju doista sjajno.

U talijanskom prvenstvu su u vodstvu, a u Ligi prvaka već sljedećeg tjedna u uzvratu s Ajaxom mogu osigurati prolaz u osminu finala.

Takvom raspletu mogli su se nadati samo najveći optimisti nakon što su Napolitanci u ljetnom prijelaznom roku ostali bez Insignea, Mertensa, Ruiza, Koulibalyja...

- Bila je to dobra utakmica, računa se prikazana igra. Ajax je klub od kojeg svi mogu učiti, stoga je ovo važan rezultat – komentirao je Spalletti ozbiljnog izraza lica nakon velikog trijumfa u Amsterdamu.

Njegova je momčad nanijela težak poraz Ajaxu, najteži na domaćem terenu od 1960. godine kad ih je na starom stadionu sredio Feyenoord. Osim toga, Kopljanici su po prvi put u europskoj konkurenciji pred domaćom publikom inkasirali pet ili više golova.

image
FRANCOIS WALSCHAERTS Afp

- Da u nedjelju nismo pobijedili u prvenstvu, ovi iza nas bi nas uhvatili, mogli smo se naći na petom ili šestom mjestu. Zabavno je uživati na ovom putu, ali kad utakmica završi, idemo kući i fokusiramo se na sljedeću. U nedjelju nas čeka Cremonese koji je u dobroj formi, a mi smo izgubili puno energije i trebamo se pripremiti – upozorio je Spalletti u pokušaju da stiša eventualnu euforiju okruženja.

Iako je Ajax poveo u otvaranju, ubrzo su preokret osigurali Raspadori, Di Lorenzo i Zielinski, da bi se u nastavku u strijelce po drugi put upisao Raspadori, inače posuđen iz Sassuola, te Kvaratskhelia i Simeone.

- Imali smo neke sjajne rezultate i igre u Ligi prvaka, to je točno. Moja je momčad igrala sjajan nogomet, konstantno je pritiskala, pokušavala postići pogodak u bulo kojem trenutku te se osjećala sigurno protiv vrlo jake momčadi koja zna igrati nogomet.

Kad je davao izjavu za televiziju, Spalletti je ostao smiren i hladan, bez emocija.

- Jako sam sretan, iskreno, ali moramo pobijediti i u sljedećoj utakmici. Jer, ako tada izgubimo naš fokus, ili izgubimo pravi način razmišljanja, onda smo u nevolji – oprezan je talijanski stručnjak.

Giacomo Raspadori zabio je dva gola.

- Rijetkost je to u Ligi prvaka. Jako smo sretni, želimo nastaviti s ovim pristupom, zadržati ovaj timski duh i nastaviti napredovati iz dana u dan. Važno je zadržati ovakve rezultate i želju da pomognemo jedan drugome te da budemo još bolji. Smatram da sve možemo raditi još bolje – optimistično je poručio Raspadori.

Linker
22. travanj 2024 20:08