HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NEVJEROJATNA PRIČA

Odigrao utakmicu života pa postao glavna tema pred okršaj na - Maksimiru! ‘Vlašić preuzima njegovu ulogu‘

Imao je ludu noć i postao tek drugi u povijesti kojem je to pošlo za rukom
Piše: Sportske novosti, HinaObjavljeno: 16. rujan 2021. 12:21

Sebastien Haller, nogometaš Ajaxa, vjerojatno je bio prvo ime svih utakmica 1. kola nove sezone Lige prvaka.

Ajax je potpuno nadigrao Sporting u Lisabonu s 5-1, a utakmicom je apsolutno dominirao 27-godišnji Haller koji je rođen u Francuskoj, a nastupa za reprezentaciju Obale Bjelokosti.

Haller je postigao četiri pogotka na vlastitoj premijeri u Ligi prvaka čime je postao tek drugi nogometaš u povijesti ovog natjecanja kojem je uspjelo u debiju zabiti četiri pogotka (prvi je bio Marco van Basten) . No, zato je Haller prvi koji je uspio napraviti takvo što na gostujućem terenu.

"O ovakvoj utakmici sam sanjao i nadao se nečemu sličnome dok sam bio dijete. Apsolutni san za mene bio je dvoboj u Lisabonu", rekao je nogometaš kojeg je Ajax, nevjerojatno, zaboravio prijaviti prošle sezone za europske utakmice. Potkrala se u svemu administracijska pogreška, no Haller očito nije uzeo za zlo takvu pogrešku svom klubu već igra u životnoj formi na startu ove sezone.

Primjerice, u posljednje tri utakmice Haller je postigao - osam pogodaka!

Prvo je u afričkim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo zabio oba pogotka u pobjedi Obale Bjelokosti protiv Kameruna (2-1). Potom je dao oba pogotka u ligaškom slavlju Ajaxa kod Zwollea (2-0) i nakon svega je uslijedila blistava prezentacija u Lisabonu…

Zbog Hallera je u fokusu i West Ham

Zanimljivo, zbog Hallerovog nastupa proziva se i West Ham koji danas od 18.45 igra na Maksimiru protiv zagrebačkog Dinama.

Naime, Haller je bivši igrač londonskog kluba. Da budemo precizniji, najskuplji kojeg je West Ham ikad doveo u svoje redove. Englezi su, podsjetimo, Sebastiena još 2019. doveli iz Frankfurta za 50 milijuna eura. U njihovom je dresu zabio 14 pogodaka u 54 nastupa ,no početkom ove godine prodan je u Ajax za 22 i pol milijuna. U redovima nizozemsko velikana zasad je zatresao mrežu 21. put u 29 utakmica.

Stoga nas uopće ne čudi zašto se mnogi danas pitaju jesu li u West Hamu napravili dobar potez, a puno je i navijača koji se po društvenim mrežama sprdaju s takvom odlukom svog kluba.

S druge strane, Hammers.news, portal posvećen ovom klubu, smiruje navijače i ističe kako West Hamu uopće ne ide loše bez Hallera.

Pored toga, spominju i našeg reprezentativca Nikolu Vlašića kao igrača zbog kojeg bi se moglo zaboraviti na ovaj 'propust'.

"Lingard je bio njegova zamjena za prošlu sezonu, ali se nije vratio u West Ham nakon posudbe. Sada se čini da je Vlašić čovjek s tom ulogom. Impresionirao je u kratkom nastupu protiv Southamptona stoga se i imamo čemu nadati", zaključak je u tekstu.

Linker
14. srpanj 2024 12:16