REUTERS/Ciro De Luca
POTVRĐENO

ODVEO MOMČAD DO 4:0 POBJEDE I OSMINE FINALA LIGE PRVAKA, PA DOBIO OTKAZ Ancelotti smijenjen u Napoliju, poznato ime njegovog nasljednika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2019. 09:31

Nakon 4:0 pobjede Napolija protiv Genka u posljednjem kolu skupine E Lige prvaka s trenerske klupe napuljskog sastava i službeno je smijenjen Carlo Ancelotti.

O smjeni Ancelottija zbog loše serije rezultata u talijanskom prvenstvu nagađalo se dulje vrijeme, a sinoć je konačno stigla i potvrda. Novi trener trebao bi biti Gennaro Gattuso i službeno imenovanje očekuje se tijekom dana. Sport Mediaset tvrdi da je Gattuso dogovorio suradnju do lipnja 2021. godine. U sljedećih šest mjesei zaradit će 1.5 milijuna eura.

"Napoli je smijenio trenera prve momčadi, gospodina Carla Ancelottija. Uzajamno poštovanje i prijateljstvo između dvije strane ostaje netaknuto", stoji između ostaloga u Napolijevom priopćenju.

Odmah nakon pobjede protiv Genka kojom je Napoli osigurao drugo mjesto u skupini i plasman u osminu finala Ancelotti je izjavio kako nema namjeru ponuditi ostavku, ali onda su se oglasili iz kluba. Šezdesetogodišnji Talijan je klupu Napolija preuzeo u srpnju prošle godine, a u prvoj je sezoni odveo momčad do drugog mjesta u Serie A, dok je u Ligi prvaka ostao bez osmine finala zbog gol razlike. U trenutku smjene Ancelotti ostavlja Napoli na sedmom mjestu, a momčad je bez pobjede u zadnjih sedam utakmica u Serie A.

Engleski mediji nagađanju kako Ancelotti neće dugo biti bez posla, te ga se spominje kao jednog od glavnih kandidata za preuzimanje klupe Arsenala ili Evertona.

Linker
23. travanj 2024 03:51