JUSTIN TALLIS Afp
ŽIVAHAN ISTUP

Ogorčeni Perišićev suigrač bez kočnice: ‘Ova sezona je s**nje! Nisam idiot, baš me zanima što će sutra reći‘

‘Pitam ga zašto, on šuti, baš me zanima što će sutra reći‘, otvoreno se napadač suprotstavio Conteu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. ožujak 2023. 06:43

Ivan Perišić i društvo Tottenhama pali su na prvom izazovu europskog proljeća. U osmini finala Lige prvaka boljim suparnikom pokazao se Milan(uk. 1:0), koji čak i nije izgledao toliko nesavladivo, koliko su Spursi izgledali loše.

Tottenham je u samo sedam dana ispao iz utrke za jedina dva trofeja koja su, barem u teoriji, mogli osvojiti. Iz FA Kupa (osmina finala) izbacio ih je Sheffield United, što je debakl u svakom smislu, zatim su izgubili i ligašku utakmicu protiv Wolverhamptona (0:1), a Rossonere nisu ni okrznuli.

image
MARCO BERTORELLO Afp

U Londonu će se postavljati pitanja, uskoro možda i ona o budućnosti Antonija Contea, a nakon ovog poraza otvoreno mu se suprotstavio Richarlison, brazilski napadač koji je početkom sezone stigao za 58 milijuna eura iz Evertona. Nebiranim riječima Richarlison je ispoljio frustracije.

- Iskreno, ova sezona je s**nje. Želim više igrati, ne razumijem Conteove odluke - rekao je Brazilac za TNT Sport, pa detaljno opisao što sve zamjera talijanskom stručnjaku:

- Ne shvaćam, igrao sam dobro i bio u dobroj formi. Kada sam startao, pobijedili smo Aston Villu i Chelsea, a onda me Conte najednom stavio na klupu. Protiv Wolvesa mi je dao pet minuta, pitao sam ga zašto i ništa mi nije rekao. Baš me zanima što će sutra reći. Nisam idiot, ja sam profesionalac, radim svaki dan i želim igrati. Imao sam malu ozljedu, ali kad sam na terenu, dajem život - kazao je napadač, frustriran jer je protiv Milana uveden tek u 70. minuti.

image
JUSTIN TALLIS Afp

Richarlison možda i je "u momentu", ali poražavajuća je brojka da u 17 ligaških nastupa (startao sedam) nije zabio nijedan pogodak, tek ga je namjestio u dva navrata. U grupnoj fazi Lige prvaka malo je bolji, ima dva gola, a nastupao je u svakoj utakmici. Osim u osmini finala u srijedu, kada je Conte dao prednost Dejanu Kulusevskom i, standardno, Heung-min Sonu.

- Nema tu mnogo diskusije. Trebao sam igrati, a sada umjesto toga mogu sjesti i plakati - zaokružio je priču.

Čini se da ga je to dosta pogodilo, a teško je povjerovati da ga nakon ovakvog istupa klub neće kazniti. Richarlison se unazad koju godinu proslavio partijama u dresu Evertona, navodno je Barcelona bila jako zainteresirana.

No, sudbina ga nije spojila s Camp Nouom, idućeg ljeta, odnosno početkom ove sezone, stigao je u sjeverni London. I sve upućuje na to da je to bila loša odluka.

Linker
17. travanj 2024 21:56