Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
TRENUTAK KOJI JE SVE PROMIJENIO

OKO SOKOLOVO PROKOMENTIRALO KONTROVERZNU SITUACIJU KOJA JE MAKSIMIR DIGLA NA NOGE Dinamo je bio bez dvojice ozlijeđenih igrača kad je City zabio!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. prosinac 2019. 21:25

Vrlo zanimljiv odabir UEFA-e bilo je postavljanje Carlosa del Cerra Grandea za glavnog suca tako važne utakmice kakva je večerašnja između Dinama i Manchester Cityja. Španjolcu su 43 godine, a ova utakmica bila mu je osma u karijeri koju je vodio u Ligi prvaka. Toliko o njegovom renomeu.

Manchester City je izjednačio iz neobične akcije, koja je počela tako što je Damian Kadzior na centru klizećim startom ozlijedio suigrača Petra Stojanovića i izbacio ga iz igre. Kasnije je Gabriel Jesus dobio duel s Emirom Dilaverom, koji je ostao ležati u svom šesnaestercu.

- Za mene je tu sve čisto, prekršaja Jesusa nije bilo - rekao je u HTV-om studiju sudački ekspert Marijo Strahonja.

Dinamo je bio bez dvojice izbačenih igrača, što je City iskoristio i zabio za 1:1. Žalili su se dinamovci na nedostatak fair-playa kod suparnika, ali malo bi koja momčad u tako opasnoj situaciji izbacila loptu iz igre i propustila priliku, pogotovo jer nijedan dinamovac nije bio teže ozlijeđen. Uglavnom, španjolski sudac, čini se, nije nigdje pogriješio.

Kasnije se malo pogubio, Nicolas Otamendi je namjerno opleo po peti Brunu Petkovića, no nije dobio žuti karton, pa je nakon toga Grande dozvolio Jesusu da mijenja kopačke na travnjaku, a ne izvan njega. Potom je na kraju prvog dijela mislima bio tko zna gdje kad je Amer Gojak laktom u glavu namjerno udario Rodrija. Mogao je Grande biti među možda nekoliko posto onih koji bi Dinamovom veznjaku za taj potez dali žuti karton umjesto crvenog kartona, što ispravnom odlukom smatra ogromna većina javnosti, što stručne, što laičke. No Gojak uopće nije kažnjen!? Grande jednostavno nije vidio što se dogodilo, a iz VAR sobe mu očito nisu stigle upute da se radi o prekršaju vrijednom isključenja.

- Ljudi iz VAR sobe propustili su taj događaj, vjerojatno jer ga je propustio i glavni sudac - objasnio je Strahonja.

Malo neobično, jer se Rodri neko vrijeme previjao po travnjaku i bilo je jasno da se nešto ozbiljno dogodilo. Imao je Xavier Estrada Fernandez, VAR u Maksimiru, vremena za vidjeti situaciju. Osim ako on i suradnici nisu zaspali. A možda je i javio svom kolegi i sunarodnjaku da prekršaj nije vrijedan crvenog kartona.

Uglavnom, Gojak je ostao u igri, ali ionako nije bilo bitno. Nije u nastavku više bilo bitno ni što radi Carlos del Cerro Grande, jer je City odlučio pojačati ritam...

Linker
20. travanj 2024 01:29