JOSEP LAGO Afp
VUKOJEVIĆ ZA SN

‘On je budućnost europskog i svjetskog nogometa! Već dugo nisam vidio igrača koji je toliko jak i moćan‘

‘Zasluženo je Barcelona pobijedila, ali nije to više ona moćna Barca koja pritišće svih 90 minuta‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. listopad 2021. 22:59

Iako su doputovali u Barcelonu puni optimizma, nogometaši kijevskog Dynama praznih se ruku vraćaju u Ukrajinu. Barca je pobijedila 1:0, strijelac jedinoga pogotka bio je Pique u 36. minuti, pobjedi „ponosa Katalonije” nema nikakve zamjerke, štoviše. S tom se ocjenom slaže i Ognjen Vukojević, pomoćni trener Dynama:


- Bili su bolji i zasluženo su pobijedili. Uvijek je i svakome teško igrati na Nou Campu, naši su igrači bili u grču i strahu gotovo cijelo prvo poluvrijeme i u tom nas je, prvom dijelu igre, Barca nadigrala, stvorila je nekoliko prilika i jednu je iskoristila. Nikako nismo mogli zadržati loptu u svom posjedu, niti organizirati akciju. Bila je to dobra lekcija, ali vjerujem da smo izvukli pouke – rekao nam je Vukojević i nastavio:

image
Ognjen Vukojević
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix


- Uostalom, zadovoljni smo našom izvedbom u drugom dijelu, to je smjerokaz kako moramo igrati u Kijevu za dva tjedna protiv Barcelone. Zatvorili smo prilaze vratima i domaćin nam je zaprijetio tek u dva-tri navrata. Pa iako je objektivno Barcelona bolja od nas, ipak nije bauk, nije to ona stara, moćna Barcelona kakva je bila zadnjih godina. I zato vjerujem da u Kijevu možemo napraviti dobar rezultat, bit će to sasvim drukčija utakmica, u kojoj ćemo, nadam se, biti ravnopravni. Istina je da na Nou Campu nismo stvorili šansu, ali ni Barca više nije sposobna napraviti onakav pritisak kakav je ranije radila. Na tome temeljimo optimizam uoči dvoboja u Kijevu, jer smo u drugom poluvremenu, kad smo se oslobodili pritiska i zaigrali slobodno, pokazali da možemo parirati.

image
Ansu Fati
LLUIS GENE Afp


Kakav je dojam na vas ostavio tinejdžer Ansu Fati (18), novo Barcino „čudo od djeteta”?
- Fati je budućnost europskog i svjetskog nogometa! Već dugo nisam vidio igrača koji je toliko jak i moćan u situacijama „jedan na jednoga”, ima brzinu i silinu, iz duela gotovo uvijek izlazi kao pobjednik i stvara šansu sebi ili suigraču. Za svoje godine iskazuje zrelost, gotovo su mu sve odluke na terenu ispravne. Iznimno je važno što su navijači uz njega i daju mu posvemašnju potporu. Na zagrijavanju su skandirali njegovo ime, dobro znaju da će se oko njega slagati Barcina budućnost.

image
Ansu Fati
LLUIS GENE Afp


Ipak, u jednoj je situaciji u drugom poluvremenu Fati bio previše zaigran, pokušao je „škaricama” zabiti gol sa sedam metara, iako je pokraj sebe imao dvojicu slobodnih suigrača...
- Ma to su te godine, te mladalačke godine, povukla ga je lopta. Bude li u takvoj situaciji za šest mjeseci, budite uvjereni da će dodati loptu, on igrački sazrijeva i takve su stvari logične.


Kijevljani su prespavali u Barceloni i u četvrtak lete u Ukrajinu, a već ih u nedjelju čeka prvenstveni derbi protiv četvrtoplasiranoga Dnipra, kojeg trenira bivši Dinamov trener, Igor Jovićević:
- Pobjeda je imperativ! Zato smo i ostali spavati u Barceloni, kako igrači ne bi izgubili noć i kako bi se što bolje odmorili. To je važna utakmica, ali samo nas tri boda zanimaju – kaže Vukojević.

Linker
11. travanj 2024 16:10