FRANCK FIFE Afp
TEŽAK PORAZ

‘On je glavni krivac za fijasko!‘ Pljušte kritike, odvažan potez pretvorio se u debakl: ‘Ja sam donio tu odluku‘

‘Rezultat? Nepošteno, ali takav je nogomet. Čestitam Newcastleu, ali ovakav ishod je ipak pretjeran‘
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2023. 06:50

U derbiju skupine F, ali i jučerašnje večeri u Ligi prvaka, Newcastle United je deklasirao PSG s 4:1, a Luis Enrique i njegovi igrači nakon utakmice su se našli na žestokom udaru kritičara.

Treneru PSG-a najviše se zamjera što je na St. James‘ Park poslao četiri isturena ofenzivca (Mbappé, Dembélé, Gonçalo Ramos i Kolo Muani), što su francuski mediji nazvali odvažnim potezom, ali i pogreškom koju Enrique nije pokušao ispraviti jednom kada je vidio da stvari na travnjaku ne funkcioniraju onako kako je zamislio.

- Zašto smo igrali u takvom sustavu? Ja sam trener i ja odlučujem. Ovaj rezultat nismo zaslužili, a naš cilj je prolazak u osminu finala. Skupina je teška, svjesni smo toga, ali i dalje smio drugi. Posljednje utakmice bit će zabavne - komentirao je nakon susreta Enrique pa se vratio još malo na svoj 4-2-4 sustav:

- Mislio sam da je to najbolje za ovu momčad i još uvijek to mislim. Rezultat? Nepošteno, ali takav je nogomet. Čestitam Newcastleu, ali ovakav ishod je ipak pretjeran.

image

Luis Enrique

FRANCK FIFE Afp

L‘Équipe je Enriqueu dao ocjenu tri od 10 uz komentar kako "odvažnost dolaska na St. James‘ Park s četiri napadača i dva veznjaka nije urodila plodom te da najviše čudi što ništa nije promijenio u planovima unatoč ogromnim poteškoćama svoje momčadi u sredini terena."

Le Parisien je također kritizirao slavnog španjolskog trenera istaknuvši kako je "glavni krivac za fijasko", a dodali su i da "PSG nije napravio ništa, postigao ništa, a uz to je i patio tijekom cijele utakmice."

Linker
29. travanj 2024 16:47