DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POKISLI MODRI

Oršić u šoku: ‘Nemam riječi, dobro smo i prošli! Ovo je najgora utakmica Dinama otkad sam tu‘

‘Mislim da nitko neće spavati noćas. Vidjet ćemo sutra što će nam stručni stožer reći‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2021. 23:31

Teško je reći tko je nakon debakla Dinama u Tiraspolu bio u većem šoku - igrači, trener ili navijači. Moldavski je prvak u prvoj utakmici play-offa za Ligu prvaka slavio s 3:0 i ostavio Modrima malu nadu za prolaz u elitno natjecanje. Igrači Dinama bili su utučeni...

Lovro Majer prvi je stao pred kamere.

"Jako teška utakmica, mogu slobodno reći da su nas zasluženo pobijedili. Falilo je duela, danas se u modernom nogometu ne može tako igrati i ovo nam je škola. Najbitnije je ići agresivno i uzeti svaku loptu. Kada se to ne napravi, ne može se ništa očekivati. To je rezime današnje utakmice. Ipak, ako u uzvratu damo sve od sebe kao što su danas napravili oni, ako ćemo proliti krvi, onda ćemo pobijediti... Ništa još nije gotovo".

Mislav Oršić sve je rekao u prvoj rečenici.

"Mislim da je ovo najgora utakmica Dinama otkad sam ja ovdje. Nemam riječi, ništa nije išlo od početka, sve smo duele gubili. U prvom dijelu čak smo imali neke šuteve, u drugome dijelu sve se raspalo. Sve pohvale njima, ali mi smo podbacili. Moramo se pogledati u oči, okrenuti se novim utakmicama, nadam se da ćemo u Maksimiru napraviti čudo. Mislim da nitko neće spavati noćas. Vidjet ćemo sutra što će nam stručni stožer reći, moramo se pripremiti što bolje i nadati se najboljem".

Luka Ivanušec bio je vidno utučen, i bolno iskren.

"Prije svega, mislim da ta naša borba i želja nije bila na nivou dostojne utakmice za Ligu prvaka. Oni su to htjeli više od nas i svi mi smo danas zakazali za 50 posto. A morali smo biti iznad 100 posto. Od prve minute nismo ušli u duel kao oni i ne znam, morat ćemo napraviti razgovor u svlačionici, skupit glave, i vratit se na zadatke koje moramo radit, izvući se iz ovog sami", kazao je Ivanušec pa dodao:

"Mislim da je ovo bio jedan jako dobar šamar koji nam je trebao. U drugoj utakmici moramo izvući pouku, vratiti se na ono što smo bili, a bili smo ekipa koja je igrača svaki za svakog. I to moramo vratiti. Ja vjerujem da može dobiti drugu utakmicu".

Uzvrat Dinama i Šerifa igra se sljedeće srijede na Maksimiru.

Linker
19. travanj 2024 10:06