SERGEI GAPON/AFP/PROFIMEDIA
‘SAMO NEBO JE GRANICA‘

Osijek ga poslao na posudbu, a sad ga čeka borba s Realom i Modrićem: ‘Ostvarili smo san‘

‘Odigrali smo iznad svih očekivanja, a u kvalifikacijama nas mnogi nisu shvaćali ozbiljno‘
Piše: M. KaračićObjavljeno: 18. rujan 2021. 14:29

Velika nogometna euforija trese Moldaviju. Tamošnji prvak Šerif iz Tiraspola čiju su snagu ponajbolje osjetili beogradska Crvena zvezda i zagrebački Dinamo u pretkolima Lige prvaka započeo je sjajno natjecanje i u svojoj skupini u kojoj je pored Reala iz Madrida, Intera iz Milana i Šahtara iz Donjecka proglašen čistim autsajderom. No, nakon sigurne 2:0 pobjede nad Ukrajincima mnogi su promijenili mišljenje o moldavskom prvaku. Šerif je pobijedio 2:0 pogocima 26-godišnjeg Malijca Adame Traorea u 16. minuti, te dvije godine mlađeg gvinejskog napadača Mome Yansanea u 62. minuti.

Inad očekivanja

- Sada nam je samo nebo granica - kazao je Osijekov stoper na posudbi u Šerifu Stjepan Radeljić, koji je kao i nedavno na Maksimiru u play- ffu za plasman u Ligu prvaka protiv Dinama posljednje minute susreta podijelio sa suigračima na travnjaku. Tih nepunih deset minuta u igri donijelo je Radeljiću novo iskustvo. Nije mogao ni sanjati kad je u veljači ove godine napustio Široki Brijeg i otišao na zahtjev Osijeka u Šerif da će igrati u skupini Lige prvaka.

image
SERGEI GAPON Afp

- Doista odigrali smo utakmicu iznad svih očekivanja. Kad smo polazili kvalifikacije mnogi nas nisu shvaćali ozbiljno. No, svaka utakmica za nas je bila veliko iskustvo i dodatno nas punila samopouzdanjem. Nakon eliminiranja Dinama svima nam je pao težak teret iza vrata koji nas je pritiskao. Ostvarili smo san i postali opušteniji. Sad igramo bez imperativa, kako znamo, bez pritiska rezultata. Šahtar ima veliko iskustvo u Ligi prvaka, no zaustavili smo ih - kaže 24-godišnji stoper rođen u Novom Travniku.

Hrvatski temelji

Što je presudilo?

- Presudila je naša organizirana igra s puno trke i discipline i kontra. Kontru smo savršeno izvodili i tako postigli dva gola, rekao bih u pravom trenutku. Bila je ovo i najteža utakmica u sezoni, ali sve je na kraju ispalo super - dodao je Radeljić koji sanja sa Šerifom veliki san.

Dio tog sna je i sudar s Realom našega Luke Modrića u Madridu 28. rujna, pa s Interom u Milanu 19. listopada. Transfermarkt je momčad Reala procijenio na 783,5 milijuna eura, momčad Intera na 573,3 milijuna eura, a momčad Šahtara na 183,8 milijuna eura. Vrijednost Šerifa je samo 11,68 milijuna eura. No, ne igraju novci, nego momci koje je Ukrajinac Jurij Vernidub sjajno posložio, uveo rad, red i disciplinu s tehničkim zamislima kojima su u Tiraspolu temelje svojedobno gradili i naši treneri Zoran Zekić i Goran Sablić.

Linker
19. travanj 2024 09:36