JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
TUCHEL PRAVDAO ODLUKU

‘Ostvarili smo snažnu pobjedu, a sva su pitanja o njemu. Bila je to prava odluka, evo zašto nije igrao...‘

Chelseajev menadžer Thomas Tuchel iznendio je odlukom o izostavljanju skupocjenog napadača protiv Lillea
Piše: SNObjavljeno: 23. veljača 2022. 06:59

Odlučio je Tuchel iz postave u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka izostaviti Romelua Lukakua nakon indisponirane predstave protiv Crystal Palacea prošle subote i utakmice u kojoj je imao svega sedam kontakata s loptom.

"Ovo nije pravi trenutak da ga bacim u vatru, nakon utakmice u kojoj su svi bili usredotočeni na malo kontakata s loptom koje je imao. Bio je to trenutak da se odmakne od svega. Bila je to prava odluka i na kraju smo ostvarili snažnu pobjedu. Ipak je svako pitanje o Lukakuu", pravdao se Tuchel nakon susreta zašto je ostavio pojačanje 'teško' 97.5 milijuna funti na klupi.

"Bilo je devet drugih igrača koji također nisu igrali, a ne smijemo zaboraviti da je ovo momčadski sport. Mislim da je bio malo umoran, kao i neki drugi igrači, puno produžetaka, putovanja. Protiv Lillea je fokus bio na intenzitetu, bila je to utakmica visoke razine u kojoj se puno radilo s loptom u posjedu i bez posjeda. A u proteklim se utakmicama Romelu s time mučio. Kada kažem umoran, mislim na to, ne fizički nego mentalno umoran", dodao je njemački strateg koji Lukakua protiv Lillea nije niti poslao na zagrijavanje kao potencijalnu zamjenu.

"O tome se brinu kondicijski treneri, ne ja. Oni imaju individualne programe za svakog igrača", objašnjavao je trener.

Jednog je igrača posebno nahvalio.

"N'Golo Kante je bio briljantan. Imao je nekih problema naći pravi ritam nakon ozljede, ali protiv Lillea je imao veliki utjecaj. To me ne iznenađuje. Čekali smo ga neke utakmice i sada je pronašao ritam. Bila je to vrhunska izvedba", zaključio je Tuchel.

Linker
19. svibanj 2024 12:46