PAUL ELLIS Afp
MADRIĐANI NA TRONU

‘Ovako pobjeđuje Real!‘ Liverpool se potrošio u 1. dijelu, a Modrićev doseg teško će netko od Hrvata ponoviti

Luka Modrić, taj hrvatski fenomen nogometa, osvojio je svoju petu krunu Europe
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. svibanj 2022. 00:28

Kad je 2014. započeo povijesno fantastičan Realov niz u Europi, osvajanjem Decime u Lisabonu, Thibaut Courtois osjetio je svu muku izgubljenog finala. Atletico Madrid vodio je do 90+3. minute 1:0, a onda je Ramos izjednačio na 1:1 nakon kornera Modrića. Osam godina kasnije fenomenalni belgijski vratar poravnao je račune sa sudbinom. U napetom finalu Lige prvaka Courtois je fantastičnim izdanjem najzaslužniji što je Real Madrid osvojio 14. europski naslov, odnosno 5. u 8 godina! Luka Modrić, taj hrvatski fenomen nogometa, osvojio je svoju petu krunu Europe i to je doseg kojeg će teško ikada više jedan naš igrač ponoviti.

image
FRANCK FIFE Afp

Redsi su bolje otvorili utakmicu, kao i prije četiri godine u Kijevu, i stvarali su velike probleme Blancosima visokim presingom. Bilo je to nadmudrivanje prema predviđenim scenarijima. Liverpool visokog intenziteta, a Real u niskom bloku, sa željom da u kontri ugrozi Alissona. No, Madriđani su bili predaleko, a s druge strane Liverpool je imao šanse i samo su briljantne obrane Courtoisa spriječile slavlje Kloppove momčadi. Pogotovo kada je izvanredno šutirao Mane, a belgijski vratar se ispružio, onako dug jedva odbio loptu koja je potom udarila u vratnicu. Real je u finišu prvog dijela preuzeo inicijativu i posjed, više dolazio pred gol Redsa, a imao je i sjajnu priliku s Benzemom za vodstvo, no Francuz se prvo spetljao sam pred Alissonom, a onda pogodio iz zaleđa.

U nastavku se odmah uočilo da pritisak Liverpoola više nije toliko intenzivan, što je razumljivo jer su se igrači potrošili u snažnom presingu prvog dijela. To je olakšalo Realovim igračima, pogotovo u sredini terena, da više kontroliraju loptu i diktiraju ritam igre onako kako Realu odgovara. Kad je Vinicius postigao pogodak igra se potpuno otvorila, a uslijedilo niz više ili manje izraženih prilika za Liverpool, koje je Courtois bravurozno neutralizirao. Navijači Reala su pred posljednji sučev zvižduk skandirali “ovako, ovako pobjeđuje Real”. Točno, kraljevi Europe uspjeli su još jednom, unatoč mnogim prognozama koji su tipovali na Liverpool...

Linker
25. travanj 2024 02:32