Obrana Chelseaja

 SCREENSHOT TWITTER
ŠTO ONI RADE?

Ovo pokazuje koliki je krš momčad Chelseaja: Dok Real zabija, igrač od 80 milijuna čita sa šalabahtera?!

‘Pogledajte ih, pa ovo ne biste očekivali ni od skupine školaraca‘, napisao je razočarani navijač
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2023. 18:33

Koliko god novca imaju, toliko im je u momčadi rasulo. Jedna je to od brojnih kritika na račun londonskog Chelseaja. Prvi puta nakon 30 godina nisu zabili pogodak na četiri uzastopne utakmice u svim natjecanjima, a kako im tek funkcionira obrana... Kaotično, u najmanju ruku.

Video-zapis kojeg je na Twitteru podijelio jedan navijač Plavaca zaprepastio je navijače. Radi se o 74. minuti utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Chelsea je, podsjetimo, na stadionu Santiago Bernabeu poražen s 2:0 od madridskog Reala. Zasluženo, nema tu spora, a razlika je u korist kraljevskog kluba mogla biti i izraženija.

No, vratimo se mi 74. minuti, onoj kada će Marco Asensio na asistenciju nevjerojatno dobrog Viniciusa Juniora zabiti za tih konačnih 2:0.

Kod izvođenja Realovog kornera nakon kojeg je i pao pogodak, jasno se vidi totalna smušenost u obrani gostiju. Reece James, inače jedna od rijetkih svjetlih točaka Chelseaja na toj utakmici, igri je okrenut leđima, dok, pazite sad, stoper Wesley Fofana, umjesto da pokriva nekog svog igrača na petercu - čita upute sa šalabahtera koje mu je dostavio netko od igrača koji su ušli s klupe za pričuve.

- Cucurella se barem pomaknuo, a Fofana, kroz čije noge i prolazi lopta, izgleda kao da čita knjigu. Male stvari čine razliku - napisao je jedan od navijača Chelseaja, ogorčen kada je vidio tu snimku.

Nakon isključenja kojeg je u 59. minuti zaradio Ben Chilwell, londonska momčad izgledala je potpuno rastrojeno. Pretpostavljalo se da će tada uslijediti dodatan pad u igri, a to se i dogodilo:

- Pogledajte ih. Pa ovakvu obranu mogli biste očekivati od kakve momčadi školaraca. Čak i na njih biste mogli s pravom biti ljuti kada bi si dopustili primiti ovakav gol - još je jedna od poruka navijača.

Inače, taj Fofana je posljednjeg dana prijelaznog roka prošlog ljeta došao iz Leicestera za 80 milijuna eura, a Reecea Jamesa traži Real za sljedeću sezonu.

Linker
02. svibanj 2024 18:16