Xavi

 CHRISTOF STACHE Afp
SLOM NOGOMETNOG DIVA

Ovo se Barci nije dogodilo 21 godinu, Xavi dotukao navijače: ‘Naša surova realnost je - Europska liga!‘

Koliko je Barca bila nemoćna svjedoči i podatak da su Katalonci uputili samo jedan udarac u okvir
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2021. 23:25

Završio je prvi krug Lige prvaka, a u najzanimljivijem susretu večeri, Bayern je u Münchenu pobijedio Barcelonu sa 3:0 okončavši natjecanje u skupini E sa svih šest pobjeda, dok Barcelona prvi put nakon studenog 2000. nije prošla skupinu.

Njemački prvak je i prije zadnjeg kola osigurao naslov pobjednika skupine, a za drugo mjesto borili su se Barcelona i Benfica. Španjolski velikan je imao ima dva boda više od Portugalaca, no Katalonce je čekalo teško gostovanje u Munchenu, dok je Benfica kod kuće igrala protiv otpisanog kijevskog Dynama.

Benfica je očekivano dobila Ukrajince sa 2:0 pa je Barci trebala pobjeda u MÜnchenu. No, to je u ovom trenutku bilo nemoguće očekivati.

"Danas su bili bolji, nadmoćniji. Pokušali smo. Pritisnuli smo ih visoko s ciljem da oduzmemo loptu. Ovo je surova realnost u kojoj se nalazimo. Danas kreće novo poglavlje. Ovo mora biti prekretnica, točka nakon koje ćemo promijeniti puno stvari. Danas se nismo nadmetali. Naša je realnost Europska liga. Suočit ćemo se dostojanstveno s time i raditi da ponovno dovedemo Barcu tamo gdje zaslužuje biti, a to nije Europska liga", izjavio je Xavi nakon utakmice.

Njemački prvak je poveo u 34. minuti golom Thomas Mullera. Lewandowski se riješio Piquea i poslao centaršut u šesnaesterac, gdje se Muller odlično snašao i glavom prebacio Ter Stegena. U samoj završnici poluvremena Leroy Sane je sjajnim udarcem s više od 20 metara "probio" Ter Stegena. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Jamal Musiala u 62. minuti.

image
CHRISTOF STACHE Afp

"Živcira me što se moram suočiti s našom stvarnošću, da je ona ovakva. No, nema druge. Barca to ne zaslužuje. Mnoge okolnosti su nas učinile ovakvima. Osjećam se odgovornim. Mislio sam da možemo, ali nije bilo tako. Danas počinje novo poglavlje, radit ćemo naporno da budemo tamo gdje zaslužujemo biti. Europska liga je naša stvarnost i moramo je pokušati osvojiti. To je naš cilj", dodao je trener Barcelone.

Koliko je Barcelona bila nemoćna svjedoči i podatak kako su Katalonci uputili samo jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Linker
03. svibanj 2024 06:41