VLADO KOS/CROPIX
EURO KVALIFIKACIJE

Ovo su 3 moguća suparnika Lokomotivi u bici za Ligu prvaka! Pogledajte kada kreću Rijeka, Osijek i Hajduk

Igra se jedna utakmica. Ako Lokomotiva dobije, plasirat će se sigurno u skupinu Europske lige
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. srpanj 2020. 23:34

U šokantnom raspletu 36. kola prvenstva Hrvatske doznali smo putnika u kvalifikacije za Ligu prvaka. Drugog putnika, jer je prvi već ranije osvajanjem naslova prvaka Hrvatske postao zagrebački Dinamo.

Pomalo senzacionalno, i drugi klub koji će se pokušati probiti u skupine elitnog europskog natjecanja također dolazi iz Zagreba. Lokomotiva kreće u 2. kvalifikacijskom kolu "ligaškog puta" Lige prvaka, a trenutačno ima tri moguća suparnika.

Suparnici Lokosima bit će Bešiktaš, Viktoria Plzen ili Rapid Beč. Igra se jedna utakmica, koja je na rasporedu 25. ili 26. kolovoza. Ako Lokomotiva pobijedi, plasirat će se sigurno u skupinu Europske lige. Bio bi to vrhunski uspjeh.

Rijeka je prvenstvo završila na trećem mjestu i, bez obzira na rasplet finala Hrvatskog kupa, ide u 3. kvalifikacijsko kolo Europske lige, koje je na rasporedu 24. rujna.

Preostala dva hrvatska predstavnika u UEFA-inim natjecanjima sljedeće sezone svoj će put početi u kolu ranije. Osijek i Hajduk krenut će u 2. kvalifikacijskom kolu Eurolige, a njihove su utakmice na rasporedu 17. rujna. Vidjet ćemo gdje će hrvatski klubovi igrati kvalifikacije, odlučit će o tome ždrijeb.

Linker
23. travanj 2024 10:13