SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
BIVŠI DINAMOVAC ZA SN

‘Ovom Dinamu se ne može ponoviti Sheriff. Tada je vladao kaos, sada je priča posve drugačija...‘

Argentinac s nekadašnjom adresom u Maksimiru, hvali svoje Argentince, ali i Dinamo...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. srpanj 2021. 18:28

Mnogo se toga napisalo i ispričalo nakon one prve utakmice Dinama i Valura na Maksimiru. Još uvijek svima zuji u glavi od onih nevjerojatnih završnih minuta utakmice u kojoj su Islanđani uspjeli postići dva pogotka i u plavu svlačionicu unijeti nespokoj pred uzvrat. Međutim, bilo pa prošlo, Dinamo danas leti u Reykjavik po 2. pretkolo Lige prvaka. Trebao je biti izlet, ali sve se pretvorilo u “radni utorak”.

U Maksimiru posljednjih dana vlada potpuna mobilizacija, maksimalna ozbiljnost je bila prisutna u svakom kutku plavog doma. Koliko su u Maksimiru fokusirani, koncentrirani i posvećeni uzvratu s Valurom, najbolje će poslužiti ovaj podatak. Odlučeno je da do utakmice protiv Islanđana igrači Dinama ne daju nikakve izjave za medije!? U Dinamu inače ne vlada takav običaj, komunikacija s medijima je zaista na najvišoj mogućoj razini. Ali ovoga puta su u Maksimiru zaključili kako je bolje da se ne izlazi s nikakvim izjavama, nego da se, kako to igrači ponekad vole govoriti, “priča na terenu”.

image
Luis Ibanez u utakmici protiv Sferiffa
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Mi smo onda posegnuli za jednim bivšim igračem Dinama, koji je igrao na onoj utakmici prije deset godina u Maksimiru, kad su Modri u 3. pretkolu Lige prvaka senzacionalno ispali od moldavskog Sheriffa. Ne crtamo vraga po zidu naravno, ali valjda se podsjetiti da su velika iznenađenja moguća i da vrag nikad ne spava. O Luisu Ibanezu (32) je riječ...

O Argentincu koji je u Dinamu proveo punih sedam godina i koji je prije neki dan napravio jedan vrlo zanimljiv transfer. Naime, potpisao je za srpskog drugoligaša Grafičar! Pa kako je bivši nogometaš Modrih završio u drugoj ligi Srbije?

- Sve je zapravo vrlo jednostavno. Želim nakon nogometne karijere postati trener, a ovdje mi se pruža mogućnost startati. Takav je plan mog novog kluba, nakon igračke karijere ovdje bih nastavio raditi kao trener. U rujnu upisujem trenersku akademiju i idem polako prema novom izazovu. Naravno, odlično se osjećam i držim da ću klubu pomoći i u igračkom smislu - kazao nam je za uvod Ibanez.

Nismo ga ništa trebali pitati, odmah je prebacio na jednu drugu temu. Očekivali smo... Argentina je u finalu Copa Americe na Maracani pobijedila Brazil 1:0 i po 15. put postala prvak Južne Amerike. Gauči su na ovaj trofej čekali 28 godina. Lionel Messi je po prvi put u karijeri uzeo jednu važnu titulu s reprezentacijom Argentine.

- Presretan sam... Napokon. Jao, znate što je to?! Ne mogu vam opisati kakvo je to sad olakšanje za sve u Argentini. Meni je najviše drago zbog Messija. Toliko se čovjek mučio nešto osvojiti, sad je napokon uspio. Sad je svim Argentincima srce na mjestu. A Messi je sad konačno miran. Osvojio je trofej koji je toliko želio.

Onda smo se prebacili ipak na ono što nas je najviše zanimalo. Podsjetili smo Luča na onu utakmicu prije deset godina kad je Sheriff izbacio Dinamo koji je bio u potrazi za Ligom prvaka. Dva puta je bilo 1:1, a onda su Moldavci u Maksimiru prošli u raspucavanju jedanaesteraca. Sad doduše Modri imaju prednost od jednog pogotka prije uzvrata, ali opet je napeto. Može li ovaj današnji Dinamo nastradati kao onaj od prije deset godina? Jer, ne zaboravimo, tada su Modri također bili jaki, između ostalih tada su igrali Vrsaljko, Cufre, Bišćan, Ademi, Badelj, Etto, Sammir, Etto, Rukavina, Ibanez, Calello...

- Da, kad se sad sjetim s kakvim smo imenima onda ispali od Sheriffa, padne mi mrak na oči. Ali, takvo što se Dinamu u utorak to više ne može ponoviti. Ova dva pogotka koja su primili u smiraj utakmice s Islanđanima su posljedica dekoncentracije. Modri su puno bolji od Valura i pobjeđuju na Islandu!

Ali i vi ste tada bili bolji od Sheriffa, pa je ispalo tragično...

- Ona momčad Dinama, bez obzira na imena koja su igrala u njoj, nema veze s ovom današnjom. Da, bili smo moćni, ali tada nismo imali ono što Dinamo ima danas. Današnji Dinamo je momčad kontinuiteta, a mi tada to nismo bili. Ova momčad igra dugo skupa, svi se poznaju u dušu. Mi smo tada stalno mijenjali momčad. Bio sam sedam godina u Dinamu, a promijenio sam pet momčadi! Stalno su neki dolazili i odlazili. Vladao je pravi kaos, nije se mogao složiti temelj momčadi. Zato se i dogodilo da smo tada senzacionalno ispali od Sheriffa. Sad je priča posve drukčija, onakva kakva treba biti kad se traže pravi, veliki rezultati, A Dinamo ih ima posljednjih godina. Nema brige, Dinamo prolazi na Islandu, tu uopće nema dvojbe. Štoviše, vjerujem da ova momčad ide u Ligu prvaka i da će tamo nuditi zapažene igre i rezultate - zaključio je Ibanez.

Ibanez za Dinamo

HNL

119 utakmica, 13 golova

Europa

41 utakmica, 2 gola

Kup

25 utakmica, 4 gola

Superkup

2 utakmice, 0 golova

Ukupno

187 utakmica, 19 golova

Linker
27. travanj 2024 15:15