DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA Daisuke Nakashima/aflo/profimedia
NAJVEĆA POHVALA

‘Pa Modrić po sat vremena ne gubi loptu ni na treningu!‘ Zidane je ovime sve rekao o hrvatskom Maestru

Legendarni Francuz posebno je nahvalio sunarodnjaka Benzemu, ali i Tonija Kroosa i Luku Modrića
Piše: JL.Objavljeno: 18. listopad 2022. 14:49

Nakon Zinedine Zidanea koji je Zlatnu loptu osvojio 1998. godine Karim Benzema prekinuo je francuski post. Upravo mu je Zidane uručio spomenutu nagradu na 66 gala-večeri koja se održala u Parizu. Napravio je to uz osmijeh i zagrljaj, a kasnije su se zajedno i fotografirali na pozornici. Dvojac je to koji je godinama surađivao u Real Madridu i koji je u tri uzastopne sezone osvajao Ligu prvaka. Dvaput su se okitili naslovom državnih prvaka, a najveće uspjehe popratili su osvajanjem brojnih trofeja u Kupu kralja, Svjetskom klupskom prvenstvu kao i u europskom Superkupu. Što misli o Benzemi Zidane je otkrio u pismu za francuski L‘Equipe, a tamo je spomenuo i našeg Luku Modrića.

image
FRANCK FIFE Afp

"Kontrola je ono što pokreće loptu, a on ima sjajnu kontrolu. Nikada ne griješi. To je prekrasno za vidjeti kada se nalazite na tri metra od njega. Mislili smo kako bi sjajno bilo da smo zajedno igrali, namjestio bih mu puno golova. Nadomjestili smo to u ulozi trenera i igrača", pisao je Zidane pa dodao:

"Sretni ste kad imate takav tip igrača, kakvi su Toni Kroos ili Luka Modrić. Oni ne gube loptu tijekom utakmice ili cijeli sat na treningu. Sposobni su napraviti razliku u bilo kojem trenutku", dio je onoga što je još pisalo.

Real Madrid tako je službeno postao i jedina momčad koja se može pohvaliti da u svojim redovima ima čak dva osvajača Zlatne lopte koji trenutno igraju. Luka Modrić osvojio ju je 2018. godine, a Karim Benzema 2022.

Linker
20. travanj 2024 18:44