Igor Tudor u Frankfurtu

 DANIEL ROLAND Afp
SPLASNULA EUFORIJA

‘Pa zašto si baš njega zamijenio!?‘: Sve jače kritike na račun nervoznog Tudora, čeka ga utakmica godine!

Marseille je sjajno ušao u sezonu, ali sada je stigao pad. Neki važni igrači su nezadovoljni...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. listopad 2022. 15:15

Nakon niza od tri uzastopna poraza u Ligue 1, Marseille je u srijedu izgubio u Frankfurtu u Ligi prvaka (2:1). Trener Igor Tudor djelovao je prilično nervozno, iako su im ostale šanse za prolaz skupine ako u posljednjem kolu kod kuće svladaju Tottenham, što će biti vrlo težak zadatak.

Euforija s početka sezone očito je splasnula. Na kraju posebno razočaravajućeg mjeseca listopada, OM je trebao novi polet. Kao i njegov trener. Nakon što mu je uspjelo obećavajuće "vatreno kršenje" (devet utakmica bez poraza u Ligue 1), Igoru Tudoru je posljednjih tjedana sve teže. U prvenstvu je pao na peto mjesto, u Ligi prvaka na četvrto u skupini. Dobio je žuti karton zbog prosvjeda u drugom poluvremenu.

Izložen je medijskim kritikama na dvije osnove - zbog ofenzivnije pozicije na koju je postavljen Matteo Guendouzi, koji je dao krasan gol, ali neki drže da nije čovjek za polušpicu dok drugi napadaju hrvatskog trenera što ga je izvukao iz igre. Sve to pojedini mediji stavljaju pod egidu "Čudno upravljanje s Guendouzijem". Taj je igrač ujedno i krivac za primljeni gol jer jer izgubio loptu, ali njegova borbenost, presing i dueli su vrlo bitni za OM.

image

Matteo Guendouzi

DANIEL ROLAND Afp

- Ne bih ga zamijenio - kazao je nekadašnnj igrač Marseillea Mamadou Niang na RMC-u. Činilo se da je sam Guendouzi ljut što je napustio teren tako rano, pogotovo što Jordan Veretout i Valentin Rongier nisu blistali. Dojam je da Tudorova momčad enegetski pada: - Igrati svaka tri dana i to presing kakav on traži vrlo je komplicirano. Nakon nekog vremena igrači se umore - kazao je Niang.

Manjak minutaže Dimitrija Payeta i odsustvo Gersona, čiji je otac tražio da ode ove zime, mogu izazvati pitanja. Nove pogreške obrane, koje se ponavljaju, pogotovo. OM će se morati nositi s izuzetno zahtjevnim rasporedom do Svjetskog prvenstva. Sljedeći tjedan ima finale europske sezone protiv Tottenhama.

- Bit će to utakmica godine - najavio je Tudor i dodao: - Dovoljno smo dobri da pobijedimo, imamo se s čime ponositi s obzirom na način na koji smo igrali u Ligi prvaka, srcem i hrabrošću. Zaslužujemo ovo finale.

O izlasku Guendouzija je kazao: - Htio sam donijeti još ofenzivnija rješenja, igrao sam na ofenzivnu kartu da imamo još više udarne snage i prodora.

Ovaj put nije prošlo, trebat će se uskoro vratiti pobjedama. Sljedeći suparnik je Strasbourg u subotu na gostovanju.

Linker
06. svibanj 2024 23:40