REUTERS/Andreas Gebert
ODMAH JE DOBIO ODGOVOR

PALE SU I KRITIKE: BRACO SALIHAMIDŽIĆ OŠTAR NAKON LUDE UTAKMICE: 'To se više ne smije ponavljati!' KOVAČ OBJAŠNJAVA: 'Sve je to bio dio našeg plana'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 13. prosinac 2018. 14:46

Sve što nogomet može pružiti vidjeli smo u 90 spektakularnih minuta utakmice u Amsterdamu. Ajax i Bayern odigrali su 3:3, uz šest pogodaka, gledatelji su vidjeli dva crvena kartona, dva jedanaesterca, jedan nedosuđeni kazneni udarac i jedan pogodak iz zaleđa. Spektakl u pravom smislu te riječi.

Stoper Wöber bio je najslabija karika domaće obrane i preko njega su Gnabry i Lewandowski na početku utakmice stvorili tri prigode, a potonji je doveo goste u vodstvo nakon proigravanja prvospomenutoga igrača. Bio je to Poljakov sedmi pogodak, nikada nijedan igrač bilo kojeg njemačkog kluba nije bio tako učinkovit u skupini, šest pogodaka zabijali su Makaay i upravo poljski napadač.

Domaćini su stihijski napadali prema Neueru, u jednom napadu Boateng je gurnuo Blinda, čini se da je francuski sudac pogriješio ne dosudivši jedanaesterac.

- Ovo je bila prava reklama za nogomet. Kreirali smo izrazitije prigode, trebali smo bolje iskoristiti prostor kojeg su nam ponudili. No, najvažnije da smo pobjednici skupine, osvojili smo 14 od 18 bodova i uzbuđeno čekamo nastavak natjecanja - rekao je na koncu zadovoljni Niko Kovač.

Hrvatski trener tijekom drugog poluvremena proživljavao je ponovo trenutke koji su ga nedavno dotjerali na rub otkaza, obrana Bayerna kao da nije istrčala na teren u nastavku, Ajax je od 55. minute zagospodario terenom, uvukli su se gosti u krilo Neuera, ali nisu začepili sve rupe, nego su dopustili protivniku lagani ulazak u šesnaesterac. Ubrzo je stiglo i izjednačenje, brza akcija u tri poteza, Van de Beekov ubačaj na peterac i Tadićeva egzekucija.

Tada su Bavarci ipak preuzeli kontrolu utakmice u svoje noge, a posao im je olakšao Wöber grubim startom na Goretzku za kojeg je dobio direktni crveni karton. Brojčana prednost gostiju nije dugo potrajala, uskoro je Müller pravim kung-fu udarcem nokautirao Tagliafica i također je morao u svlačionicu.

Potom slijedi prava drama, u 81. domaći vode, neoprezni Jerome Boateng ruši Dolberga, a Tadić s bijele točke dovodi Kopljanike u vodstvo i na prvo mjesto skupine.

Uslijedio je pak odgovor gostiju s Isara, Thiago je ispremiješao domaću obranu, a zašiveni Tagliafico ga ruši, pa Francuz opet pokazuje na bijelu točku. To je posao za Lewandowskog, poljski napadač je siguran i izjednačuje rezultat, te podiže svoju kvotu na osam pogodaka, vodeći je strijelac nakon prvog dijela Lige prvaka.

Samo dvije minute kasnije Coman majstorski sa 14 metara pogađa za novo vodstvo gostiju i činilo se prvu pobjedu Bayerna u Amsterdamu.

No, u petoj od sedam minuta nadoknade Tagliafico zabija za 3:3, nakon dodavanja Huntelaara koji je bio prethodno u dubokom zaleđu. Bayernu je ovo osma utakmica u nizu na gostovanjima u Ligi prvaka koju nisu izgubili, u tom razdoblju ostvarili su šest pobjeda i dva remija.

Ludu utakmicu na svoj je način prokomentirao i Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić, veliki prijatelj Nike Kovača, s kojim se u komentarima ne slaže baš uvijek.

Soccer Football - Bundesliga - Eintracht Frankfurt vs Bayern Munich - Commerzbank-Arena, Frankfurt, Germany - December 9, 2017   Eintracht Frankfurt coach Niko Kovac with Bayern Munich sporting director Hasan Salihamidzic before the match    REUTERS/Ralph Orlowski    DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
REUTERS
REUTERS/Ralph Orlowski

"Ajax je odigrao vrlo dobro, stalno su nas držali pod pritiskom. Nismo imali dobar protok lopte, nismo se baš uspijevali riješiti tog pritiska, a dvije tri, šanse koje smo stvorili u prvih dvadesetak minuta nismo uspjeli realizirati. I onda smo potpuno predali kontrolu igre Ajaxu. Nismo uspijevali prijeći centar, i to se više ne smije ponavljati. Pozitivno je što smo od minusa 1:2 došli do 3:2, ali onda smo to prokockali. Vjerujem da je to bilo spektakularno za gledatelje, ali možemo mi bolje", analizirao je Braco Salihamidžić igru Bayernove momčadi.

A statistika sugerira da je dobrim dijelom u pravu, primjerice u ocjeni da Bayern u jednom dijelu utakmice 'nije uspijevao prijeći centar'. Ajax je dominirao u posjedu lopte, na trenutke imao i preko 60 posto, što je, po Kovačevim tvrdnjama nakon utakmice, bio dio plana.

"Imali smo jaku dobru tranziciju u situacijama kad su oni držali loptu i zato nismo htjeli pod svaku cijenu juriti naprijed. Dopustili smo im inicijativu", objasnio je Kovač.

Rezultati by SofaScore

Linker
07. svibanj 2024 05:22