SRDJAN VRANCIC/CROPIX
TEŠKI I NAPORNI PREGOVORI

Pao je dogovor! Izdvojena cifra od ‘koje boli glava‘, evo gdje možete gledati Dinamo protiv Valura

Nositelj TV prava želio je što više zaraditi, pa je ucjenjivački podigao cijenu na nebuloznu cifru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. srpanj 2021. 17:14

Kasno poslijepodne stigla je vijest koja će razveseliti sve Dinamove navijače, ali i mnoge druge ljubitelja nogometa u Hrvatskoj! Utakmica Valur - Dinamo (utorak, 22 sata) izravno će se prenositi na Hrvatskoj nogometnoj televiziji!

Bravo za Dinamo i HNTV koji su zajedničkim snagama uspjeli doći do prijenosa i platiti vrlo visoku cijenu kako bio razveselili poklonike nogometa, prije svega drukere državnih prvaka, prošlosezonskih četvrtfinalista Europske lige. Još su tijekom ponedjeljka trajali pregovori oko prijenosa i slanja signala u Hrvatsku. A pregovori su trajali danima i kako vidite, očito su bili teški i naporni jer je tek poslijepodne došlo do konačnog dogovora.

Borba je jasno, bila za novac! Kao i svuda, kao i uvijek. Nositelj TV prava s Islanda želio je zaraditi što je više moguće, pa je ucjenjivački podigao cijenu na nebuloznu cifru. Kao da se radi o svemirskoj utrci između milijardera Richarda Bransona, Jeffa Bezosa i Elona Muska.

Nismo doduše saznali o kojoj se cijeni radi, jer naši izvori ne žele poslovne pregovore gurati u eter, što je sasvim logično, ono što se u takvim pregovorima dogovara za pregovaračkim stolom, ostaje za - pregovaračkim stolom. Dinamo je dakle, uz svog partnera HNTV od prvog trenutka poduzeo sve kako bi njegovi navijači, a i ostali ljubitelji nogometa u Hrvatskoj mogli gledati aktualne prvake. Po našim saznanjima, iz vlastitih sredstava izdvojiti su cifru od 'koje boli glava'. Nekoliko puta su je i podizali, samo da bi zadovoljili apetite nositelja TV prava, na kraju su ovi pristali.

Inače, HNTV je izravno prenosila i prvu maksimirsku utakmicu. S obzirom da javni servis HRT ne pokazuje interes za prijenose utakmica u pretkolima europskih natjecanja, HNTV ostaje jedina nada da ćemo ih ipak gledati u izravnim prijenosima.

Linker
25. travanj 2024 21:19