FABRICE COFFRINI Afp
OPET U LIGI PRVAKA

Pašalić ‘frontmen‘ Atalante: ‘Osjećam se odlično, ovdje sam već zabijao, a nadam se da ću i večeras‘

Hrvat se od igrača koji je često bio rezervna opcija, sada pretvario u standardnog prvotimca.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. studeni 2021. 09:38

Liga prvaka stigla je do svojeg petog kola, večeras ćemo pratiti utakmice u skupinama od E do H. I dok će fokus široke nogometne javnosti biti na Barceloni i Xavijevom debiju u ovom natjecanju, protiv Benfice, najneizvjesnije utakmice i možda dodatan zaplet umjesto raspleta, ponudit će grupe F i G.

Manchester United gostuje kod Villarreala, obje momčadi imaju po sedam bodova, a prolasku se još uvijek nadaju i Atalanta s pet te Young Boys s tri boda. Oni će međusobnu utakmicu igrati u Bernu.

image
FABRICE COFFRINI Afp


Mario Pašalić u zadnje je vrijeme sve važnija karika u Gasperinijevoj momčadi. Pet pogodaka i šest asistencija u dosadašnjem dijelu sezonu, to je statistika kojoj se i Talijani dive, mediji ga sve češće ističu kao jako Atalantino oružje. Kao igrača koji se predstavio svojom polivalentnošću, nema svoju čvrstu poziciju, već igra tamo gdje je u određenom trenutku potreban. No, od igrača koji je često bio rezervna opcija, sad se pretvara u standardnog prvotimca.


Upravo je Pašalić bio pred medijima uoči utakmice s Young Boysima, govorio o svojoj formi, momčadskim ciljevima i jurišu na pobjedu u Bernu.
- Igramo utakmice svaka tri dana i kad je tako, svaka je na svoj način odlučujuća. Takva je i ova u Bernu. Igrali smo već ovakve utakmice čak i u Ligi prvaka protiv jakih momčadi, spremni smo za taj izazov - rekao je Pašalić, kojega su novinari pitali za osobnu formu i dobre igre u zadnjim dvobojima.


- Osjećam se odlično, igram u kontinuitetu. Stižu golovi i asistencije, psihički i fizički sam jako dobro. Spreman sam i za ovu utakmicu. S reprezentacijom smo otišli na Svjetsko prvenstvo, to mi svakako pomaže i u ovim utakmicama u Atalanti. Svi zajedno smo gladni, uvijek želimo pokazati svoju vrijednost i ponovno se potvrditi. Svi smo raspolaganju, svi želimo biti na terenu, momčad stvarno radi izvrsno.


Pitali su ga Talijani može li Pašalić u napadu dati još više?
- Igram tamo gdje me trener postavi, trudim se to odraditi na najbolji način. Mogu pokriti više uloga, spreman sam za sve što se od mene traži.


Brine Talijane i što ćese utakmica u Bernu igrati na umjetnoj travi, njihovi igrači nisu naviknuli na tu podlogu. No, Pašalića to ne brine.
- Odradili smo trening na umjetnoj travi, na ovom terenu u Bernu, moramo se prilagoditi. Inače, ovdje sam već igrao s Monacom, zabio sam i gol. Nadam se da ću to učiniti i večeras - poručio je hrvatski reprezentativac.

Linker
26. travanj 2024 20:32