Matheus Nunes, Joško Gvardiol, Ruben Dias

 OLI SCARFF Afp
ZANIMLJIV ZAKLJUČAK

Pep nahvalio zvijezdu iz drugog plana: ‘Trči kao Haaland, ali ima veliki problem - mene za trenera‘

‘U tranzicijama trči poput Erlinga Haalanda, nitko ga ne može zaustaviti‘
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2024. 19:04

U skladu sa svim očekivanjima, Manchester City nije imao nikakav problem sa Spartom Prag u trećem kolu Lige prvaka. Visokih 5:0 na Etihadu pružit će Građanima i treće mjesto na ljestvici natjecanja (sedam bodova), dok je ispred njih samo ligaška konkurencija maksimalnog učinka, odnosno Aston Villa i Liverpool.

Pep Guardiola jedan je od onih rijetko luksuznih trenera kojem za najbolje izdanje nisu potrebni i svi najbolji igrači, jer na klupi posjeduje niz alternativnih opcija koje će kad-tad iskočiti. Tako je bilo i u srijedu, kad je na poziciji lijevog krila zaigrao veznjak Matheus Nunes. Prema podacima Sofascorea, portugalski reprezentativac brazilskih korijena zaradio je čistu "desetku" na račun pogotka kojem su prethodile dvije asistencije. Stoga je zaradio i lijepe riječi trenera Guardiole.

image

Matheus Nunes slavi pogodak

OLI SCARFF Afp

- Bio je jako dobar, a lijepo mi je vidjeti kako su svi suigrači s posebnom dozom euforije proslavili njegov pogodak. Ovdje ga svi jako vole jer je zaista divan momak. Nunes ima specifičnu kvalitetu, u tranzicijama je brz kao Erling Haaland. Kad uđe u sprint, nitko ga ne može zaustaviti 30 do 40 metara - kazao je Španjolac, a onda izveo zanimljiv zaključak.

- Jedini Nunesov problem je trener, koji mu ne daje minutažu koju zaslužuje. Uvijek je spreman i može nam puno pomoći, pogotovo u sadašnjim okolnostima kad nad čeka niz utakmica u kratkom razdoblju.

Nunes je stigao na Etihad u ljeto 2024., transfer iz Wolverhamptona stajao je 62 milijuna eura. Frapantna cifra za igrača iz drugog plana... Ove sezone u Premier ligi nije startao nijednu utakmicu, broji tek pet nastupa, redom ulasci s klupe, s ukupne samo 34 minute u dresu Građana. Sudeći po Pepovoj najavi, čini se da Nunesa čekaju ljepša vremena.

Linker
25. listopad 2024 20:40