Ivan Perišić odlično je reagirao
 AFP
GOLIJADE DILJEM EUROPE

Pogledajte kakvu je dramu Perišić napravio Realu! Kraljevi ipak slave, 11 golova Liverpoola i Bayerna!

Veliki derbi u Madridu oduševio je navijače diljem svijeta, nažalost, Luka je igrao tek desetak minuta
Piše: Goran Čičić Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2020. 20:09

REAL MADRID - INTER 3:2 (1:0 – Benzema (25), 2:0 – Ramos (33), 2:1 – Martinez (35), 2:2 – Perišić (68), 3:2 – Rodrygo (80).

REAL MADRID (4-3-3): Courtois – Lucas, Ramos, Varane, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos (od 78. Modrić) – Asensio (od 64. Rodrygo), Benzema, Hazard (od 64. Vinicius). TRENER: Zinedine Zidane.

INTER (3-5-2): Handanović – D'Ambrosio, De Vrij, Bastoni – Hakimi, Barella (od 78. Gagliardini), Brozović, Vidal (od 87. Nainggolan), Young – Martinez, Perišić (od 78. Sanchez). TRENER: Antonio Conte.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivan Perišić zabio je gol u Madridu, ali to nije bilo dovoljno da Inter izbjegne poraz. Hrvatski reprezentativac pogodio je za 2:2 u 68. minuti, no u 80. je kraljevski klub preko Rodryga ipak osigurao prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Perišić je igrao u napadu umjesto ozlijeđenog Lukakua te je zamijenjen u 78. minuti, baš kad je kod Reala ušao Luka Modrić. Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret za goste iz Milana koji su trenutačno posljednji na ljestvici s dva boda, a za tri tjedna čeka ih uzvrat s istim suparnikom na Meazzi.

Gol Ivana Perišića možete pogledati - OVDJE

- Ovo je dobar rezultat, tri boda u skupini koja je postala teška. Kad pobjeđuješ, oporavljaš se emocionalno od sumnji koje donose loše rezultate. Ovo je za nas bilo finale, utakmica života ili smrti. Kad su izjednačili, znali smo da moramo ići naprijed. Kladili smo se na jednu kartu i ispalo je dobro – objasnio je Realov kapetan Sergio Ramos, koji je zabio stoti gol za kraljevski klub.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Domaćin je poveo nakon što je Hakimijev poklon-bon iskoristio Benzema. Presjekao je francuski napadač dodavanje unatrag, zaobišao istrčalog Handanovića i pogodio praznu mrežu. Na 2:0 povisio je Ramos, pogodio je glavom poslije kornera kojeg je izveo Kroos. Inter se brzo vratio u život. Brozović je započeo krasnu akciju, a Barella je petom sjajno proigrao Lautara Martineza koji je bio nezaustavljiv za Varanea i Courtoisa.

U drugom poluvremenu utakmicu je dramatičnom učinio Ivan Perišić, koji je lijepo iz blizine poentirao ljevicom nakon što mu je Martinez prenio loptu glavom. U završnici je ušao i Modrić, i Real je na kraju ipak uzeo tri izuzetno važna boda. Zidaneovi jokeri zaslužni su za pobjednički pogodak, Vinicius je probio lijevu stranu, a Rodrygo lijepo prihvatio loptu i krasno pogodio za konačnih 3:2.

image
Perišić statistika
SOFASCORE ZA SN
Statistike omogućio: Sofascore

- Puno je gorčine ostalo. Vratili smo se u utakmicu, htjeli smo pobijediti. Imali smo dvije prilike i nismo ih iskoristili, Real je zabio i to je napravilo razliku. Mislim da smo im bili ravnopravni, čak i superiorniji na trenutke, ali razlika je bilo u tome što su oni bili odlučniji – smatra Interov vratar Samir Handanović.

image
Slavlje Ajaxa
HENNING BAGGER

Porto je u skupini C dobio kod kuće Marseille sa 3-0. Domaćini su poveli u 4. minuti preko Mousse Marege, ali već u 10. Marseille je mogao izjednačiti iz penala, ali je njihov najbolji igrač Dimitri Payet pucao preko gola. Nakon toga sudac je dosudio penal za Porto, a siguran izvođač u 28. minuti bio Sérgio Oliveira. Pobjedu domaćina potvrdio je Luis Díaz (69). Duje Ćaleta Car je odigrao cijeli susret za Marseille, kome je ovo čak 11. uzastopni poraz u Ligi prvaka.

image
PAUL ELLIS

Manchester City, koji je u prošlom kolu dobio u gostima Marseille s 3-0, sada je na domaćem terenu svladao Olympiakos sa 3-0, a prvi pogodak opet je zabio Ferrán Torres, i to u 12. minuti. Od ozljede se oporavio Gabriel Jesus, koji je u 81. pogodio za 2-0, a pobjedu je zapečatio João Cancelo (90).

Midtjylland je kod kuće očekivano izgubio od Ajaxa sa 1-2. Već u prvoj minuti brazilski napadač Antony donosi vodstvo Ajaxu, a na 2-0 je povisio srpski reprezentativac Dušan Tadić u 13. minuti iz indirektnog udarca s pet metara. Lopta se provukla u mrežu iako je svih 11 igrača Midtjyllanda bilo na gol liniji. Domaćini su u 18. minuti preko Dreyera smanjili na 1-2, ali do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

image
BO AMSTRUP

Lokomotiv je u Moskvi otkinuo bod favoriziranom Atleticu kojeg je dočekao bez ozlijeđenog kapetana Vedrana Ćorluke. Kod gostiju već dulje vrijeme zbog ozljede nema Šime Vrsaljka, dok je na klupi kao pričuvni vratar bio hrvatski reprezentativac Ivo Grbić. Atletico je imao i dvije grede, ali do pobjede nije uspio doći.

Borussia Mönchengladbach je izrazitom dominacijom i visokom razinom efikasnosti potvrdila sjajnu formu i na impresivan način osvojila važne bodove na gostovanju u Ukrajini. Bundesligaš je slavio s čak 6:0 pred praznim tribinama Olimpijskog stadiona u Kijevu, a hat-trick je postigao francuski napadač Plea.

Skupina A:

Lokomotiva Moskva - Atletico Madrid 1-1 (Anton Mirančuk 25-PEN/ José Giménez 18)

Salzburg - Bayern 2-6 (Mergim Berisha 4, Masaya Okugawa 66/ Robert Lewandowski 21-PEN, 88, Rasmus Kristensen 44-ag, Jérôme Boateng 79, Leroy Sané 83, Lucas Hernández 90+2)

Poredak:

1. Bayern 3 3 0 0 12:3 9

2. Atletico Madrid 3 1 1 1 4:7 4

3. Lokomotiva Moskva 3 0 2 1 4:5 2

4. Salzburg 3 0 1 2 6:11 1

Skupina B:

Šahtar Donjeck - Borussia Mönchengladbach 0-6 (Alassane Pléa 8, 26, 78, Valerij Bondar 17-ag, Ramy Bensebaini 44, Lars Stindl 65)

Real Madrid - Inter 3-2 (Karim Benzema 25, Sergio Ramos 33, Rodrygo 80/ Lautaro Martínez 35, Ivan Perišić 68)

Poredak:

1. Borussia Mönchengladbach 3 1 2 0 10:4 5

2. Real Madrid 3 1 1 1 7:7 4

3. Šahtar Donjeck 3 1 1 1 3:8 4

4. Inter 3 0 2 1 4:5 2

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Skupina C:

Porto - Marseille 3-0 (Moussa Marega 4, Sérgio Oliveira 28-PEN, Luis Díaz 69)

Manchester City - Olympiakos 3-0 (Ferrán Torres 12, Gabriel Jesus 81, João Cancelo 90)

Poredak:

1. Manchester City 3 3 0 0 9:1 9

2. Porto 3 2 0 1 6:3 6

3. Olympiakos 3 1 0 2 1:5 3

4. Marseille 3 0 0 3 0:7 0

Skupina D:

Atalanta Liverpool 0-5 (Diogo Jota 16, 33, 54, Mohamed Salah 47, Sadio Mané 49)

Midtjylland - Ajax 1-2 (Anders Dreyer 18/ Antony 1, Dušan Tadić 13)

Poredak:

1. Liverpool 3 3 0 0 8:0 9

2. Atalanta 3 1 1 1 6:7 4

3. Ajax 3 1 1 1 4:4 4

4. Midtjylland 3 0 0 3 1:8 0

----------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

Kraj - Real je ipak uspio pobijediti nakon dva očajna otvaranja (Šahtar, Borussia M.). Protiv Intera Bijeli su odigrali svoju najbolju utakmice ove sezone u prestižnom natjecanju i zasluženo odnose bodove, iako niti remi ne bi bio nepravedan obzirom na prilike i šanse gostiju. Ivan Perišić pamtit će ovaj susret, sjajno je zabio i vratio nadu, ali sve je trajalo tek desetak minuta

80' - Gooool! I kad se činilo da bi se Realu moglo obiti o glavu prepuštanje inicijative Interu, čini se da im je Perišićev gol dobro legao da se malo - trgnu. Tek što je Modrić ušao u igru (78), dogodila se sjajna akcija koju je Rodrygo odlično zaključio. Valverde je projurio po lijevoj strani i poslao prizemnu loptu skroz na drugi dio šesnaesterca gdje je bio Brazilac, a ovaj sjajno gađa...

image
Perišić statistika
SOFASCORE ZA SN

SofaScore za SN

68' - Gooool! Ivan Perišić zabija Realu u Madridu! Odlično ga je (glavom) pronašao Martinez, a ovaj pogađa donji desni kut! Nije to bila neka "bomba", više pametna lopta koja je bome iznenadila vratara. Zasluženo poravnanje! A gol možete pogledati - OVDJE

60' - Na žalost, nastavak u Madridu nije na nivou prvog poluvremena. Vidjeli smo pokušaj Perišića (tuče u blok), ali i žuti karton Brozovića (Hazard). Nema nikakvih opasnosti pred vratima., barem za sada...

54' - Jota za 0:5! Teška večer za Atalantu, brutalno teška!

49' - Veliki raspad Atalante, a autor dva gola u nastavku je Salah. Prvo je zabio, a onda je odlično proigrao Manea koji lobom "razbija" Talijane...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme...

Poluvrijeme - Nakon prve, rane prijetnje koju je kreirao Real, nekako je Inter bio taj koji je u nastavku stvarao - više prilika. Onda je Hakimi pogriješio, Benzema i Ramos zabijaju za 2:0, ali daleko od toga da će Talijani odustati. Nakon Lautara za 2:1 tempo je pao očekivano, sjajna utakmica, možemo se samo nadati da ćemo u sličnom ritmu gledati nastavak...

40' - Pogled na ostale semafore! Fenomenalni Jota zabio je još jednog! Odlično je zakucao desnicom u bliži kut domaćeg golmana, odlično igra Liverpool u Italiji.

36' - Gooool! Inter poravnava! Lautaro Martinez za 2:1! Nicolo Barella je predivno, petom odigrao za Lautara, odlična akcija, gol u dosta uzbudljivom susretu!

33' - Gooool - Sergio Ramos glavom za 2:0! Konačno su se naplatili silni promašaji Reala na posljednjim utakmicama Lige prvaka. Kroos je ubacio iz kornera na prvu stativu, sjajno je naciljao Ramosa koji lako zabija!

image
Ramos je također zabio
AFP

25' - Gooool! Nakon što je Valverde loše reagirao, evo Benzeme! Kakav poklon obrane Intera, došao je do lopte Francuz i mirno zabio iz situacije "jedan na jedan". Bivši igrač Reala "poklonio" je gol, Markonac je vratio loptu vrataru koja je jednostavno bila - preslaba. Benzema je to sjajno iskoristio! Veliko olakšanje za Zidanea nakon grede iz 10. minute.

18' - Anders Dreyer popravlja dojam protiv Ajaxa, opalio je silovito izvan šesnaesterca i smanjuje prednost favorita

17' - Diogo Jota za 0:1 Liverpoola protiv Atalante, gađao je i pogodio donji lijevi kut iz blizine.

13' - Ferran Torres otvorio je moguću golijadu u Manchesteru. Građani vode protiv grčke momčadi...

13' - Dušan Tadić za 2:0 Ajaxa! Čini se da je nizozemska momčad riješila sve brige s Midtjyllandom, a možda je i prerano za ovakvu konstataciju?

image
Ajax vodi u Danskoj
AFP

11' - Nakon toga se do lopte domogao Lautaro Martinez koji je gađao nisko po sredini gola, ali Courtois je na mjestu!

10' - Ali evo odgovora Intera! Trese se okvir gola! Nicolo Barella gađao je s nekih 12 metara i pogodio je gredu! Bila je to odlična kontra, šteta što Perišić nije isprobao šut nakon što je primio loptu pet metara od vratiju...

6' - Marco Asensio bio je u situaciji "jedan na jedan" s vratarom Intera, ali Handanović odlično reagira i spašava Inter. Odlično otvaranje za Real, dosta su stisnuli Inter "presingom", ovoga puta ne žele biti momčad koja će primiti najmanje dva gola u prvom poluvremenu (Šahtar, Borussia M.)...

5' - Mergim Berisha odlično je reagirao nakon odbijanca u šesnaestercu i zabio uz lijevu vratnicu protiv aktualnog osvajača Lige prvaka!

4' - Porto također slavi rano vodstvo! Moussa Marega za 1:0 protiv Marseillea.

2' - Ajax je već zabio! Antony je gotovo pa u prvom dodiru s loptom razveselio svog trenera, navijače ispred TV-a. Odlično je primio loptu od Tadića i zabio za 0:1

1' - Počela je utakmica.

20:23 - Pašalić će startati protiv Liverpoola, tako je odlučio trener, a evo i ostatka momčadi Atalante koja traži pobjedu protiv bivšeg osvajača Lige prvaka: Gollini, Djimsiti, Palomino, Toloi, Mojica, Pašalić, Freuler, Hateboer, Gomez, Muriel, Zapata

20:15 - Objavljeni su sastavi za večeranju utakmicu. Real će opet bez Modrića startati u Ligi prvaka.

Linker
25. travanj 2024 06:25